konop90 Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 No cóż takie były w zestawie a kłócić się nie będę. Koła to akurat pierwsza z planowanych inwestycji w ten rower. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Oddaj koła do jakiejś chińskiej produkcji filmowej o ninjach czy yakuzie Sam rower bardzo fajny Edytowane 20 Stycznia 2017 przez beskidbike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 pełna 105 Rozumiem, że korba FSA to jakaś limitowana seria 105 na rynek japoński? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exigobikes2011 Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 A ja bym kola zostawil, tylko Pro SKY odkleil. Na cieply, bezwietrzny dzien beda jak znalazl. A do codziennej jazdy polecam kola Novatec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de_Villars Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Z ostatnich to tylko maszyna crupeza mi się podoba (ale za to bardzo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiersztor Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Koła jak koła, kwestia gustu, rzecz w tym , że może być ciężko przy silnym bocznym wietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart66 Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 To mój TCR 2015 po zmianach, dodane hamulce, korba, pedały, wszystko teraz pełna 105, siodełko fizik, koła , po serwisie, wylądował na trenażer i tak do wiosny poczeka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 (edytowane) 'Szosa' na polu W miejscach gdzie ocierają kable naklej ochronne folijki. Super uniwersalny rower. Sam posiadam takowego ale rok starszego niż ten , na pełnej Tiagrze - tutaj dali jakąś inną korbę. W swoim od razu wymieniłem sztycę na karbonową sztywną sworks a teraz tą z elastomerem plus nowe siodło topue karbon i krótszy mostek 90mm w wersji sworks oraz kasetę 34 bo z 32 w terenie trochę ciężko bywało. Swoją drogą ciekaw jestem czy ta Tiagra ogarnie 36tkę Zimą pedaliłem na laczkach continetala do cyclocrossu bo te fabryczne za bardzo tańczyły w śniegu i błocie. Rower fantastycznie się prowadzi , zwłasza teraz z krótszym mostkiem. Da się nim wjechać niemalże wszędzie. Dużym minusem są słabe hamulce, przydały by się hydrauliczne. Poza tym nic tylko nabijać kmy. Edytowane 18 Lutego 2017 przez zgucior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xonix29 Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Osłonki naklejone, były w zestawie Korba też mnie zdziwiła, mało o niej informacji, ale to 48/32T więc pewnie dlatego taką dali, żeby nie brakowało przełożeń na podjazdach. Dużo daje ta sztyca karbonowa? Zastanawiam się czy jej nie wymienić, ale bardziej przemawia do mnie Ergon CF3 w poprawieniu komfortu. Co do hamulców, podobno zmiana klocków na metaliczne shimano poprawia ich siłę, zmieniałeś może na takie? Hydraulika w tym wypadku to duży wydatek, Tiagra nie ma tej opcji, więc doszło by przerobienie napędu na 105. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) To mój TCR 2015 po zmianach, dodane hamulce, korba, pedały, wszystko teraz pełna 105, siodełko fizik, koła , po serwisie, wylądował na trenażer i tak do wiosny poczeka;) Dobrze wygląda, mam te same koła Co do mojego, to trochę podłubałem wprowadziłem kilka zmian, m.in. Ultegra, mostek OS-99, kiera SL-K, siodło SLR i wyszło jak na foto, rower z pedałami koszykami i uchwytem na garmiaka 7423g. W dalszym ciągu nigdzie nim nie byłem, 2km w koło domu tylko Edytowane 19 Lutego 2017 przez crupez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moody Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 @crupez pozwoliłem sobie trochę skorygować zdjęcie Twojego roweru, ponieważ rower bardzo fajny i jest wart lepszej ekspozycji i pokazania go w dobrym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 (edytowane) i pokazania go w dobrym świetle Jedyne dobre oświetlenie tego roweru występuje w jego naturalnym środowisku - na asfalcie. Edytowane 20 Lutego 2017 przez krism4a1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 (edytowane) Moody, dnia 20 Lut 2017 - 12:04 PM, napisał: @crupez pozwoliłem sobie trochę skorygować zdjęcie Twojego roweru, ponieważ rower bardzo fajny i jest wart lepszej ekspozycji i pokazania go w dobrym świetle Z całym szacunkiem, ale CHYBA musisz się jeszcze sporo nauczyć w temacie obróbki zdjęć Ja się na tym totalnie nie znam, ale na Twoim zdjęciu wszystko wygląda mega nienaturalnie Edytowane 20 Lutego 2017 przez crupez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moody Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Nienaturalne to ono będzie ponieważ jest po obróbce Twojego zdjęcia, ale przynajmniej coś na nim widać. Tak swoją drogą to wyjedź już z tym rowerem na asfalt - jak zauważył powyżej @krism4a1 - i tam zrób kilka przyzwoitych zdjęć. OK, sorry - nie mogę edytować swojego wpisu, więc zdjęcia na razie nie usunę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 najfajniejszy jest ten jegomość chowający się za stojakiem z aparatem..... kolor żółty... lider... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 @@crupez zacna maszyna ale widzę, że towarzystwo ma równie doborowe (Altusy 200 ) to i nie spieszno jej na asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BBB1980 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Jeszcze przed pierwszą jazdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exigobikes2011 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 (edytowane) Nowy sezon już za pasem.... Zapraszam na wspólne przejażdżki po Łodzi, kwietniowy wyścig w Warszawie na Bike Expo oraz sierpniowy TdP amatorów. Pozdrawiam Dodałem jeszcze raz żeby nie było trzeba ładować Edytowane 21 Lutego 2017 przez exigobikes2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 @exigobikes2011 - już nie w UK?(; Mój szmelc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exigobikes2011 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 @dao takie życie. Czas na zmiany - na lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Mój szmelc Rychtarskiego nazywasz szmelcem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 @dao takie życie. Czas na zmiany - na lepsze Trzymam kciuki! @Waza - yyy...sarkazm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Raczej zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 szmelc = sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Nie zrozumiałem wobec tego pierwszego Twojego wpisu, cóż... Twój rower, twoje prawo. Ale ja, gdybym miał ramę od p. Rychtarskiego to bym sobie na to nie pozwolił, dlatego zdziwienie/zgorszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi