Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Attain Race 2016, od modelu na 2017 różni sie chyba tylko nieznacznie malowaniem ;)

Jak Twoje pierwsze wrażenia? Wygodny? Jakieś wady? Prawdopodobnie kupię Attaina z tarczami (2017r). Jaki rozmiar ramy i Twój wzrost?

Napisano (edytowane)

Pierwsze wrażenia super, ale to pierwsza szosa w mojej karierze, więc pewnie o każdej bym tak mógł powiedzieć ;)

Geometria taka trochę spokojniejsza, więc jak dla mnie bardzo wygodny. Dość późno go kupiłem (w połowie listopada) więc do tej pory raptem niecałe 300 km udało mi się na nim ujechać i przez ten czas i dystans żadne wady się nie zdążyły ujawnić. Ewentualnie hamulce wydają mi się takie sobie, ale to pewnie przez porównanie i przyzwyczajenie do tarczowych w moim crossie, którego do tej pory ujeżdżałem ;) No i zestopniowanie napędu (kaseta 11-34) zbyt górskie jak na mazowieckie równiny, ale na razie mi to nie przeszkadzało specjalnie, a i zawsze można zmienić.

Aha, rama 53cm, wzrost/noga 175/82

Edytowane przez goTomek
Napisano

witam

jestem nowy w temacie. Wszedlem w posiadanie fantastycznego roweru tylko mam problem z rozpoznaniem modelu. Jesli jest ktos kto moze mi pomoc to bede wdzieczny

post-201751-0-97694000-1482586778_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witajcie, 

nadszedł czas i na moją pierwszą szosę. Po długich poszukiwaniach stanęło na Giancie TCR Advanced 2, model 2017. 

Pogoda nie sprzyja ale i tak zabrałem go na przejażdźkę. 

050f5aaf5098842fmed.jpg

bfab10351c939309med.jpg

6fd92a73bdb99b84med.jpg

Napisano

Dziękuję. Póki co zrobiłem 30km. Do tej pory jeździłem fulem, także dla mnie twardo ale za to szybko. Rower  przekracza moje umiejętności. Muszę się przyzwyczaić do wąskich opon, do innego prowadzenia i zaufać, że tak wąska guma utrzyma mnie w zakręcie :) na razie się poznajemy. 

Napisano

Wiedziałem że ktoś się dopatrzy tej osłony. Punkt dla Ciebie. Oczywiście już poszła na dół. Odnośnie kierownicy to złudzenie na zdjęciu - właściwie to jest o 1 kreskę podniesiona w górę ale jak pojeżdżę więcej to będę dopuszczał ustawienia.

Napisano

A tak w ogóle to mój TCR :) Kupiony w połowie listopada, coś tam pogrzebałem, pozmieniałem i czeka sobie na wiosnę :) Nie zrobiłem na nim nawet kilometra jeszcze :P

d4e38d727658a6ef.jpg

Napisano

Nie zrobiłem na nim nawet kilometra jeszcze

Na takiej maszynie to nawet po pokoju bym pojeździł. Aż żal patrzeć, jak ma stać nieużywana do wiosny :D
Napisano

zgadzam się z moim poprzednikiem..... Crupez.... weź no chociaż gdzieś po kościele po jeździj czy cuś....  :w00t: ...... korba 105? tylna Ultegra a jak z reszta? kupiłeś już z takim osprzętem czy to są te Twoje grzebanki?

fajny rowerek.

Napisano (edytowane)

kupiłeś już z takim osprzętem czy to są te Twoje grzebanki?

Rower kupiłem całkowicie nowy w fabrycznej specyfikacji. To są właśnie te moje grzebanki :)

Tylną niemal nową ultegre miałem w mojej starej szosie, która obecnie będzie służyć jako rower wycieczkowy/treningowy, to przełożyłem. Z pozostałych modyfikacji to koła, kaseta 12-25, blaty 52/36, siodło SLR XC (Chinol na focie na próbę), czarna owijka, koszyki carbon, karbonowe stery FSA. Chyba tyle. Aaa, wywalone prowadzenie linek wewnątrz ramy, bo się tłukło :)

Crupez.... weź no chociaż gdzieś po kościele po jeździj czy cuś.... 

Godzine na rolkach śmigałem, ale to się ni liczy :P

To TCR2 2016?

Tak.

Edytowane przez crupez
  • 2 tygodnie później...
Napisano

A tak w ogóle to mój TCR :) Kupiony w połowie listopada, coś tam pogrzebałem, pozmieniałem i czeka sobie na wiosnę :) Nie zrobiłem na nim nawet kilometra jeszcze :P

d4e38d727658a6ef.jpg

Piękna szosa. Nie udzielam się w tym temacie, bo szosy średnio mi się podobają, ale Twoja jest naprawdę kozacka. Jakbym miał kupować kiedyś taki rower, to właśnie coś w tym stylu.

Napisano

To i ja sita pochwalę. Co prawda nie jest to mega wypas ale w sam raz na dalsze zmiany. Niedawno kupiony Felt f75 (2015) pełna 105, jeszcze nie sprawdzony w terenie ale coraz bliżej na pierwszy wyjazd. 1fc2f413452d8fc01b3a89f4a97307a5.jpg

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka