Leniu Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Dzisiejsze 120km. Jak ten Defy 2 się sprawuje? Tiagra spoko? Sam zastanawiam się właśnie nad nim lub Canyon endurace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Jestem z niego bardzo zadowolony. Dosyć komfortowa geometria. Tiagrą pozytywnie zaskoczony, nie widzę różnicy pomiędzy nią a 105-tką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Makaron nad jeziorem w mieścinie Molveno we włoskich Dolomitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Widok piękny aż się chce wskoczyć do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inz Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 (edytowane) a oto moj KTM strada 1000 Edytowane 13 Czerwca 2016 przez inz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakunec Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Boisz się, że pobrudzisz owijkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 biała owijka <3 kocham jej szarość po miesiącu jeżdżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Boisz się, że pobrudzisz owijkę? Tak, dlatego też jeździ bez pedałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 dajcie spokój widać że nóweczka ...... szerokości i wielu kilometrów a tutaj projekt nr2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Jestem z niego bardzo zadowolony. Dosyć komfortowa geometria. Tiagrą pozytywnie zaskoczony, nie widzę różnicy pomiędzy nią a 105-tką. To fakt, bardzo fajnie pracuje ta nowa Tiagra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 dajcie spokój widać że nóweczka ...... szerokości i wielu kilometrów a tutaj projekt nr2 Też się zastanawiam nad framesetem Planet x. Jaki to model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Planet x Pro Carbon Road Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Koledzy, ale tu się chwalimy całymi rowerami, a nie frame-set'ami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoSpecialized Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 2016, Cannondale Synapse, Karbon na 105, Rama 58. Zrobilem w tym sezonie ok 1000km i jedyne co mnie wkurza to trzeszczace siodlo Reszta to bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Przejezdzalismy dzisiaj przez Windsor. Siodlo, rozkrec jarzmo, przeczysc, przesmaruj jakas mazia montazowa punkty styku i sruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 MonoSpecialized.... kiedy te foty robiłeś? bo u mnie od 2 tygodni non stop pada ... kuje w oczy ta torba z aliexpress i ta osłonka na kasecie, reszta petarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kforum1 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Jedyne co razi to ta '''grecka"' oslonka na kasecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Osłonka to estetyczny banał w porównaniu do odblasków wciskanych między szprychy. To jest ingerencja w koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 ahhh tego nie zauważyłem.... fakt to też do wyrzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Panowie, nie mogę zrozumieć tego ciągłego czepiania się o odblaski. Przecież to chodzi o nasze bezpieczeństwo. Dla pozerstwa nie mam zamiaru podnosić ryzyka kolizji z samochodem. To tak jakbyście namawiali do jazdy bez kasku, bo to nieestetyczne a poza tym niewygodne. Ktoś nie chce jeździć w kasku - ok jego wybór, komuś szpecą odblaski - ok niech ściąga. Ale nie namawiajcie innych do tego aby rezygnowali z elementów podnoszących bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 a gdzie tam jest napisane , hej MUSISZ ściągnąć te odblaski, tą torbę i osłonę na kasete?... , oceniamy i to jest do zdjęcia moim zdaniem. a jak ktoś chce sobie dołożyć fotelik dla synka proszę bardzo. i tak, masz 100% racji bezpieczeństwo przede wszystkim i lepiej czasami kosztem wizualnego wyglądu chodź odblaski można zastąpić ładnymi opaskami na ramię, ale to już indywidualne podejście do sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Ale te odblaski to badziew projektowo-konstrukcyjny, kwestia estetyki i bezpieczeństwa jest mocno drugorzędna. Producent montuje je tylko, żeby SOBIE poprawić bezpieczeństwo w niektórych krajach gdzie jest to wymagane przepisami. Jakby nie było tego badziewia to miałby problemy w razie dzwona. Te odblaski w przypadku dużych prędkości na skutek siły odśrodkowej mogą zmieniać napięcie szprych, a że szprych jest mało to jest to proszenie się o defekt. Są specjalne rurki odblaskowe na szprychy jak ktoś lubi takie błyskotki, które nie ciągną za szprychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 To tak jakbyście namawiali do jazdy bez kasku, bo to nieestetyczne a poza tym niewygodne. Akurat w tym dziale to chyba się nie znajdzie taki który ci to doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Jeszcze jeden argument za ściągnięciem odblasków - kiedyś miałem takie w MTB, ale gdy po wjechaniu w dziurę jeden się ułamał i przeleciał obok głowy kobiety jadącej z naprzeciwka zdjąłem je zanim dojechałem domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kforum1 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Szczerze powiedziawszy właśnie na tym forum dowiedziałem się,że odblaski są obciachowe i zalatują wiochą )) stąd też po zakupie szosy pierwszą czynnością było usunięcie i zrobienie zdjęcia do pochwalenia się. W drugim rowerze (w crossie) mam te odblaski po dziś dzień i jakoś mnie nie rażą. Zaraz nam się oberwie od admina za dyskusję zamiast postów ze zdjęciami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi