QuKrza Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 To i ja się pochwalę pierwsza szosa dla na stare lata, używka (sprzedawca szacuje, że model 2013-2015) wczoraj kupiona dziś przetestowana 170km w troszkę ponad 6h15min, więc całkiem fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Leszno, moje rejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuczek222 Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 zgucior dzieki , ale 3 tygodnie temu nabyłem na carboot za 5 funciaków ale nie wiem gdzie wstawić do Bianchi czy do Giant-a Fizik Ardea mega wygodne siodło ! jak dla mnie. Miałem je w mondrakerze i bardzo dobrze spisywało się w XC i maratonach mtb Za 5 funtów?? Genialny zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roverr Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 (edytowane) Rama 52 Tył na Tiagrze, reszta wszystko w Sorze Alexrimsy S500 z drutowanymi Continentalami ultra sport 2 Fact Carbon widelec koszyki z Kroosa Gridy tylko zastanawiam się nad upgradem, bo już kaseta z tyłu ledwo zipie, łańcuch też bez jednego ogniwa i nie wskakuje mi najniższa przerzutka na korbie, więc czas trochę powymieniać, ma ktoś pomysł na kasetę jakąś? Edytowane 23 Maja 2016 przez roverr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 W swojego alleza wrzuciłem campagnolo centaur 52/39 i kasetę 11-25 a w góry 12-28 i był to strzał w dziesiątkę.Jak chcesz to mam korbę na zbyciu bo zmieniłem na karbonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuKrza Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Leszno, moje rejony Ja do Leszna mam 85km byłem z wizytą na Solid MTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias666 Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Rama 52 Tył na Tiagrze, reszta wszystko w Sorze Alexrimsy S500 z drutowanymi Continentalami ultra sport 2 Fact Carbon widelec koszyki z Kroosa Gridy tylko zastanawiam się nad upgradem, bo już kaseta z tyłu ledwo zipie, łańcuch też bez jednego ogniwa i nie wskakuje mi najniższa przerzutka na korbie, więc czas trochę powymieniać, ma ktoś pomysł na kasetę jakąś? Jak wymienisz kasete to pewnie i łańcuch również do wymiany....weź łańcuch campy veloce i kasete Tiagra i masz spokój na wiele tysięcy km, a zmieścisz się w 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roverr Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Jak wymienisz kasete to pewnie i łańcuch również do wymiany....weź łańcuch campy veloce i kasete Tiagra i masz spokój na wiele tysięcy km, a zmieścisz się w 200zł tak tak oczywiście, łańcuch też się już troszeczkę wyciągnął Co do tej tiagry, no to teraz jaką 9 rzędów, czy 10 brać? Jak to się ma naprawdę do jazdy, niby 1 więcej, ale jak np. ja raczej wiem na jakiej zębatce jeżdżę, na której mam swoją ulubioną kadencje to czy nie lepiej zostać przy 9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 To zależy głównie od tego, pod ile rzędów masz klamkomanetki i przerzutki. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roverr Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 A jak to dokładnie sprawdzić, pisze w któryś miejscu czy jak? Uczę się dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkoJ Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 (edytowane) Na początek witam wszystkich na forum ,to mój debiut pisany Proszę o pomoc w rozpoznaniu roweru czy może samej ramy ,to cudo kupiłem sobie dwa lata temu od osoby ,która sama malowała ten rower generalnie przeprowadzała remont ,pomyślałem że na początek starczy .Dzisiaj wiem że chcę coś nowszego ,bardziej przyjaznego podczas jazdy tylko zostaję z tym rowerem i nawet gdybym chciał sprzedać to chyba jako NN ,ja mam 2 m i nawet wygodnie się jeździło . Pozdrawiam Edytowane 24 Maja 2016 przez DarkoJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grodek Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 (edytowane) Witam wszystkich Oto mój rower Raleigh, jeszcze kompletowany. Do wymiany: -siodełko -przerzutka tylna z wolnobiegiem -klamki hamulców z linkami, klocki hamulców (szukam do modelu Weinmann type 500) -owijka na rogi Polecicie sklep internetowy z dużym asortymentem części rowerowych? Na początek witam wszystkich na forum ,to mój debiut pisany Proszę o pomoc w rozpoznaniu roweru czy może samej ramy ,to cudo kupiłem sobie dwa lata temu od osoby ,która sama malowała ten rower generalnie przeprowadzała remont ,pomyślałem że na początek starczy .Dzisiaj wiem że chcę coś nowszego ,bardziej przyjaznego podczas jazdy tylko zostaję z tym rowerem i nawet gdybym chciał sprzedać to chyba jako NN ,ja mam 2 m i nawet wygodnie się jeździło . Pozdrawiam Cóż to za manetki przerzutek Masz na ramie? Edytowane 24 Maja 2016 przez grodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Kolorystycznie - ujmując rzecz najdelikatniej jak się da- dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 burdel na kolkach, na dwoch kolkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanKeS1983 Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Trochę cyrkowe te kolory. Jedno jest pewne. Zostaniesz zauważony. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grodek Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 O gustach się nie dyskutuje Burdel to chyba jak by na różowo był pomalowany. Mogę czuć się bezpiecznie na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Jak wymienisz kasete to pewnie i łańcuch również do wymiany....weź łańcuch campy veloce i kasete Tiagra i masz spokój na wiele tysięcy km, a zmieścisz się w 200zł Zgadza się. Najtaniej to będzie chyba w sbike. No i korbę ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roverr Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 hmm a znowu w temacie mi napisał jakiś pan, żeby kupić taką jaką miałem i łańcuch c9 campy Jak to się dokładnie ma do siebie czy kaseta Tiagry czy Sora? Oraz mam pytanie bo Korbę mam na Sorze też, a przerzutkę triple tylko, że w ogóle nie mogę wrzucić najniższej, ktoś wie czemu tak może być? czy to wina może luzu czy jak? Korbę za ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Witam wszystkich Oto mój rower Raleigh, jeszcze kompletowany. Do wymiany: -siodełko -przerzutka tylna z wolnobiegiem -klamki hamulców z linkami, klocki hamulców (szukam do modelu Weinmann type 500) -owijka na rogi Polecicie sklep internetowy z dużym asortymentem części rowerowych? Cóż to za manetki przerzutek Masz na ramie? Troche można tęczą się porzygać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 25 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Widzę, że poziom i jakość zdjęć ze strony na stronę idzie ostro w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkoJ Napisano 25 Maja 2016 Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 (edytowane) Na początek witam wszystkich na forum ,to mój debiut pisany Proszę o pomoc w rozpoznaniu roweru czy może samej ramy ,to cudo kupiłem sobie dwa lata temu od osoby ,która sama malowała ten rower generalnie przeprowadzała remont ,pomyślałem że na początek starczy .Dzisiaj wiem że chcę coś nowszego ,bardziej przyjaznego podczas jazdy tylko zostaję z tym rowerem i nawet gdybym chciał sprzedać to chyba jako NN ,ja mam 2 m i nawet wygodnie się jeździło . Pozdrawiam podbijam temat Edytowane 25 Maja 2016 przez DarkoJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mismic Napisano 25 Maja 2016 Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Ale co to jest to to? Temat brzmi "Pochwal się swoją szosą", a tymczasem sam piszesz o tym rusztowaniu per "to cudo". Dalej, w pokrętnej wypowiedzi, zdaje się, że piszesz, że roweru chcesz się pozbyć. Zdjęcie - żałosne - pod płotem, obok kompostownika czy dołu kloacznego, zrobione od lewej strony, krzywo, skośnie, bez światła, starym kalkulatorem. To jak to jest? Chwalisz się, czy szukasz pocieszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsharek Napisano 26 Maja 2016 Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Ale co to jest to to? Temat brzmi "Pochwal się swoją szosą", a tymczasem sam piszesz o tym rusztowaniu per "to cudo". Dalej, w pokrętnej wypowiedzi, zdaje się, że piszesz, że roweru chcesz się pozbyć. Zdjęcie - żałosne - pod płotem, obok kompostownika czy dołu kloacznego, zrobione od lewej strony, krzywo, skośnie, bez światła, starym kalkulatorem. To jak to jest? Chwalisz się, czy szukasz pocieszenia? To mój pierwszy post tutaj, chociaż zaglądam na forum już od dłuższego czasu. Zmotywowałeś mnie mismic do zabrania głosu, bo jak widzę takie brednie, to aż mnie skręca... Pisać o czyimś rowerze "to,to(...) rusztowanie", to, delikatnie mówiąc, brak kultury i ogłady. Twoja wypowiedź (powiedzmy, że zasługuje na takie miano) pokazuje, że każdy schowany za anonimowym nickiem chłystek, może pisać co mu ślina na klawisze przyniesie. Tak bez przyczyny komuś dowalić musi sprawiać przyjemność, prawda? (znalazłem też twój równie uroczy komentarz parę postów wcześniej). Tak się składa, że zrobiłem kilka zdjęć w życiu i jak widzę mam do czynienia z zawodowcem. Rozumiem, że jak ty focisz swój rower, to wyciągasz wszystkie swoje softboxy, pięć ulubionych szkieł zabierasz, rower w plener i czekasz na złotą godzinę żeby zrobić tą jedną, jedyną klatkę... Potem godziny post procesu i kolejna nagroda za zdjęcie roku ląduje na półce! Jak spotykam takich ludzi w sieci, to mam przed oczami takiego małego, złośliwego, chamskiego typka, który z wystawionym językiem zarysuje sąsiadowi gwoździem auto - niech ma! Żyło by się nam o wiele lepiej, gdybyśmy potrafili wykrzesać odrobinę szacunku (bo sympatia to już zbyt dużo) dla innych. Przepraszam za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Maja 2016 Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi