exigobikes2011 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Poprawie to mam 186 cm (tak napisałem wyżej). Nie wiem, ja siedziałam, brat mi pomógł mierzyć, zrobił to tylko raz, być może nie prawidłowo. Szajbajk (ten YouTuber) w jednym z filmików podaje 3 metody na wysokość siodełka, jedną jest długość nogi minus 10 cm (czyli w moim przypadku to by było 79) od środka suportu. Z tym, ze ja dałem trochę wyżej, bo nogę miałem trochę zgiętą. Ja widze ze wszyscy koledzy na liczbach sie opieraja. I slusznie. Ale po analizie geometrii ramy wynika ze dlugisc katalogowa TT do twojego wzrostu jest w przybizeniu prawidlowa. Ale skoro siodlo popchnales tak daleko do tylu to musialo Ci brakowac przestrzeni. Czy istnieje mozliwosc ze wyslano Tobie rowej z rama o nieprawidlowej wielkosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przmor Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Zaraz się okaże, że masz rame pospawaną z dwóch rozbitków. Zacznij od najprostszej metody, pięta wyprostowanej nogi (w obuwiu rowerowym) ma opierać sie na pedale w dolnym położeniu. Następnie usiądź w pozycji jak do jazdy, ustaw korby w położeniu poziomym i z czubka kolana spuść sznurek z obciążnikiem. Reguluj siodełko w poziomie tak aby sznurek przecinał oś pedału. Daj spokój z jakimiś pomiarami, wzorami i SzajBajkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 91.7-93.7cm Cos pokreciles i to zdrowo! I jak masz siodlo ustawione wg tego, to tlumaczy przesadnie wyciagnieta sztyce. Pisalem, ze u Ciebie BB-Sadle bedzie w okolicach 80cm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Też tak myślę, u mnie 187cm noga 88cm i po BG fit wyszło 795mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) temat o pokazywaniu rowerów zmienił się na temat o bike fitingu jest kilka wzorów i każdy z nich jest dobry ... z pierwszego lepszego kalkulatora wychodzi mi że pacjent powinien mieć ustawione mniej więcej tak: Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Leniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba01 Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 temat o pokazywaniu rowerów zmienił się na temat o bike fitingu hehe, sorry! Dostosowałem się do waszych uwag (zmniejszyłem wysokość siodełka i przesunąłem o 2 cm do przodu) i chyba jest lepiej. Chyba, bo ostatnią jazdę na niewłaściwej pozycji miałem 2 dni temu i wciąż mogłem odczuwać jej "skutki", a po drugie to jechałem z plecakiem, ok. 2 kg dodatkowego obciążenia (wiem, że na szosie to faux pas - zostało mi to z crossa). Dziś bez obciążenia i plecy może i faktycznie mnie bolą, ale za to drętwieją mi palce, było znacznie cieplej więc założyłem letnie rękawiczki bez palców. Te zimowe są grubsze, a więc może mniej odczuwalny był ból (?), a poza tym miałem mniejszy nacisk na kierownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Bo testuję nowe siodło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 @nepalczyk Co to za owijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Lizard SKIN 3.2 super sprawa http://shop.lizardskins.com/collections/road/products/dsp-3-2mm-bar-tape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joesatch Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 @nepalczykPiękna bestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Fajny rower, tylko zrobiles z niego mala choinke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Nowy nabytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) @Fisiek Mnie osobiście białe koła rażą w oczy - klasyki byłyby moim zdaniem ciekawsze - rower miałby bardziej płynny wygląd (nie uderzały by poszczególne elementy ale jego całość) Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez qball Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Ładnie się IMO komponuje ze wszystkim białym, bardzo ładny set. Za dużo teraz tego czarnego w rowerach, samych miłośników idei Henrego Forda ostatnio widuję. Natomiast osobnym tematem jest brudzenie się tych bieli i tutaj jest już kiepsko. Szczególnie owijka i siodło, ale koła też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 (edytowane) No niestety będą się brudzić, aczkolwiek owijka biała pasuje chyba najbardziej. No i producent w czarnej ramie też daje białe siodło, koła i owijkę Edytowane 1 Maja 2016 przez Fisiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcon1234 Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 moj bulls: https://silvah.wroclaw.pl/DSC_0031.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Na noskach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcon1234 Napisano 1 Maja 2016 Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 poki co to swiezy rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Chiński karbon. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 A już myślałem, że dziś widziałem Cię w moich okolicach, ale jednak Ty z Rzeszowa : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kforum1 Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Spoko ten Author-podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) Nie celeste bo czerwien dodaje 5W wiecej mocy Pewnie mi sie oberwie, ze choinka ale to moje wozidlo do pracy. Edytowane 9 Maja 2016 przez jacenty02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady74 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) Kłaniam się. Mam wątpliwości czy wątek właściwy (z uwagi na napęd) ale chwalę się. Przy wydatnej (kluczowej) pomocy IvanaMTB, z dużym wsparciem Kazafazy, Gienka - jak na zdjęciu - spłodziłem. Czekam na opinie, sugestie i uwagi. Pozdrawiam. Edytowane 9 Maja 2016 przez blady74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Nie celeste bo czerwien dodaje 5W wiecej mocy Pewnie mi sie oberwie, ze choinka ale to moje wozidlo do pracy. sam właśnie kończę składankę BIANCHI, zdjęcie dość nie wyraźne, ciekawy jestem co tam założyłeś i ile cie wszystko wyniosło, jaka to rama ? kolorek fajny chodź nie w mój deseń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty02 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 (edytowane) sam właśnie kończę składankę BIANCHI, zdjęcie dość nie wyraźne, ciekawy jestem co tam założyłeś i ile cie wszystko wyniosło, jaka to rama ? kolorek fajny chodź nie w mój deseń To maszyna do jazdy glownie do pracy. Generalnie to Infinito CV na campie Veloce. Praktycznie bez zadnego upgrau poza kolami Mavic carbone sls. Bardzo wygodna szosa. Wiele juz przeszla i ma sie bardzo dobrze.Pozdrawiam Edytowane 10 Maja 2016 przez jacenty02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi