mismic Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Jakżeż nie? Widać przecież, że spójność koloru owijek i siodła prawidłowa, a w kołach dużo szprych i nie grozi mu bawarski precel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Po zeszłorocznych przeprosinach z rowerami dziś trafiła się okazja na koła Zawsze zastanawiało mnie ile zyskam na lekkich aero kołach szytkowych. Trochę ciężko to sprawdzić przy minus 8 stopniach i trudnej do wyczucia, oszronionej nawierzchni Z małego testu wynika że różnice między obecnymi moimi aluminiakami a tymi nie jest absolutnie warta inwestowania takich pieniędzy. Zamontowane opony bardzo kiepskie, trochę jak jazda na tępych łyżwach Pozytywne doświadczenie z hamowania - w suchych warunkach bardzo dobrze. Za jakąś chwilę będę się musiał z tymi pożegnać - wizualnie na pewno jest bardzo duża różnica na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Z małego testu wynika że różnice między obecnymi moimi aluminiakami a tymi nie jest absolutnie warta inwestowania takich pieniędzy. Fajnie, że jest ktoś odważny napisać o tym otwarcie i nie idzie w zaparte ile to on zyskał na prędkości, lekkości itp. byle tylko usprawiedliwić wydanie dla poniektórych dwóch wypłat Wygląd pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 W opisanych warunkach i na krótszych dystansach raczej trudno byłoby o inne stwierdzenia, ale faktycznie - wizualnie, to w nowoczesnych szosach, takie koła niemal zawsze będą wyglądać lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkwojtek Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Tak nowe szosy są lepsze wizualnie sam mam Speca Venge i prezentuje się bardzo dobrze.Ja mam też porównanie starej aluminiowej szosy ok 10 kg a nowej 7,4 kg i powiem że widzę tylko różnicę na zjazdach i jak jadę za kimś, a pod górkę to nie ma różnicy moim zdaniem Piękny ten Trek jest i się zastanawiam czy nie zmienić Speca na Treka ale to za parę latFajna kolorystyka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Trek pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Tak nowe szosy są lepsze wizualnie sam mam Speca Venge i prezentuje się bardzo dobrze. Ja mam też porównanie starej aluminiowej szosy ok 10 kg a nowej 7,4 kg i powiem że widzę tylko różnicę na zjazdach i jak jadę za kimś, a pod górkę to nie ma różnicy moim zdaniem Piękny ten Trek jest i się zastanawiam czy nie zmienić Speca na Treka ale to za parę lat Fajna kolorystyka jest Nie zmieniac. Fajnie, że jest ktoś odważny napisać o tym otwarcie i nie idzie w zaparte ile to on zyskał na prędkości, lekkości itp. byle tylko usprawiedliwić wydanie dla poniektórych dwóch wypłat Wygląd pierwsza klasa! Zysk jest. Jednak kola alu ktore mam kosztuja 1500 zl a te Lightweighty na lokalnym rynku 23 tys PLN. Roznica nastokrotna i w takim przypadku korzysci nieproporcjonalnie male. Mam w glowie wiosenny zamysl zanabycia tego typu kol tylko w ludzkiej cenie. I jeszcze spostrzeżenie: te koła są bardzo "tępe". Filtrują mało przenosząc praktycznie wszystkie nierówności z drogi na ręce i kręgosłup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Kup coś porządnego Tomku Za 23k pln można mieć naprawdę dobre i lekkie koła (bynajmniej nie LW) plus ramę pół kilo lżejszą od Twojej Edytowane 8 Stycznia 2016 przez radomir82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Na kołach droższych niż 5k bałbym się jeździć a już na pewno nie wystartowałbym z nimi w wyścigu... a tu mowa o 23k, czyli cenie bardzo dobrego roweru. Trek wygląda ładnie tylko to siodło sprawia, że oczy krwawią. Koszyczki też mogłyby być takie same ale to już zwykłe czepianie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Nie jestem formalistą Zazwyczaj jest jeden, drugi był potrzebny na jedną okazję i....został Krwawią oczy od siodła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Trochę mniej szosowo;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Nie jestem formalistą Zazwyczaj jest jeden, drugi był potrzebny na jedną okazję i....został Krwawią oczy od siodła? Siodełko wygląda jak olbrzymia kanapa ważąca przynajmniej z pól kilo. Wiem, że siodełko ma być wygodne ale tutaj oceniamy aspekty wizualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Wiem jak to może wyglądać ale próba zastąpienia czymś innym kończy się łzawieniem oczu Co do użytkowania takich kółek - te są kołami testowymi, więc z założenia ich los nie jest aż tak ważny. Sam nie dałbym tyle, jak pisałem w tym przypadku korzyści są iluzoryczne. Pytanie brzmi czy bałbyś się na takich jeździć, gdyby cena ich zakupu była równa Twojej jednej wypłacie? Myślę że nie. Tu wielu normalnych "Kowalskich" tak właśnie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Trochę mniej szosowo;p bajera fajowo wygląda , jak szerokie masz opony? zmieniałeś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Opony 35 szerokości, czy coś zmieniałem? to nie gotowiec tylko frameset plus starę części z dna szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuczek222 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Moja zabawka na ten sezon Checker Pig Vivione 105 Edytowane 31 Stycznia 2016 przez zuczek222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias666 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Co to za rowerek? napisz coś o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Tu jest pełna specyfikacja i geometria: http://www.norco.com/bike-archives/2015/search-ultegra/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joesatch Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Lepiej napisz gdzie i za ile go dostałeś. Rower świetny, ślinka cieknie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mismic Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Jak się sprawdzają te hydrauliczne Ultegry? Wysoki ten przód. Faktycznie taka wypoczynkowa to pozycja? Gdzieś go nabył i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Lepiej napisz gdzie i za ile go dostałeś. Rower świetny, ślinka cieknie Pozdrawiam Rower został kupiony w Evansie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koli Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Darek14 . Lepiej nie pisz ile dałeś bo zacznie sie krytyka :-) Fajny rowerek :-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj2 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Rowerek ma fajny klip reklamowy na yt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mismic Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Jedyne co Was interesuje to cena tego roweru? Nie. Mnie interesowało również działanie hydrauliki Ultegry i czy geometria ramy jest wygodna, ale jak zwykle, pytanie o pieniądze przysłoniło wszystko inne, a u rozmówców spowodowało wysyp paroksyzmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi