crupez Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Mi też czarny o wiele bardziej pasuje. Z resztą zanim zmieniłem kolor, to przerobiłem fotę żeby obadać jak będzie wyglądać. Koszyki wyszły mnie 2 za 40 zeta nowe to grzech było nie wziąć - mi odpowiadają :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioro69 Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 (edytowane) A to mój wyciskacz potu Edytowane 2 Października 2015 przez pioro69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scar Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 co to za hamulce? Dałbyś jakieś nie wstrząśnięte foto od strony mechanizmów, z tych nic nie wynika prócz zbyt krótkiego łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioro69 Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 hamulce i przerzutki - shimano 105 kaseta i łańcuch nowe , tak mi go skrócili w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blend Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Z tym łańcuchem to przesadzili Zmień serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 (edytowane) Dlaczego przesadzili? Łańcuch jest w skrajnym położeniu, na dużej zębatce z przodu i z tyłu. Jeżeli pojemność przerzutki jest przekroczona, to taki będzie efekt. Żeby ocenić poprawność doboru długości łańcucha przez serwis, pioro69 musiałby podać model tylnej przerzutki oraz wielkość zębatek na korbie i skrajnych zębatek na kasecie. Edytowane 3 Października 2015 przez pawelj5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scar Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 nawet na tak nieostrych zdjęciach widać, że do skrajnego przełożenia z tyłu brakuje mu jeszcze najmniej dwie koronki, a pancerz linki prawie się złamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graca Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 To i ja się pochwalę Cayo Evo 5.0 2013 Witam,przy jakim wzrośćie jazdzisz na tym Cayo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioro69 Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 (edytowane) Dlaczego przesadzili? Łańcuch jest w skrajnym położeniu, na dużej zębatce z przodu i z tyłu. Jeżeli pojemność przerzutki jest przekroczona, to taki będzie efekt. Żeby ocenić poprawność doboru długości łańcucha przez serwis, pioro69 musiałby podać model tylnej przerzutki oraz wielkość zębatek na korbie i skrajnych zębatek na kasecie. przerzutka shimano 105 , korba 50/34 kaseta 11/24 , w chwili robienia zdjęcia było 50 - 18 . . Dzięki za zwrócenie uwagi , macie racje że przesadzili a ja nie zwróciłem uwagi. Zaraz w poniedziałek jadę do serwisu , może jeszcze nie wyrzucili reszty łańcucha na złom , a wycięli go ze 20 cm. Edytowane 3 Października 2015 przez pioro69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Na 18-stce przerzutka powinna być w takiej pozycji jak na zdjęciach tego ładnego Focusa. Zakładanie i skracanie łańcucha to lepiej samemu opanować a serwisy omijać z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavel.smoku Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Cześć! Chciałbym się pochwalić moją pierwszą w życiu szosą! Na tle waszych maszynek, które widziałem w tym temacie trochę traci myszka, ale ja jestem bardzo zadowolony z a) tego ze spełniłem swoje marzenie w postaci szosówki wydaje mi się ze udało mi się okazyjnie kupić rower z duszą Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Fajna Miałem (krótko, bo krótko) podobnego Treka, sprzedałem kilka miesięcy temu. Ciut przymały był dla mnie i jednak zbyt mało przełożeń... ale była frajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Sklecony na szybko z okazji z allegro, na zimę, jak się spodoba wpadnie tu prawdziwa rama przełajowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgu Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 @pgu, przepraszam, ale co to ma do rzeczy? Czy zrozumiałeś o czym mówią grafiki podpięte przez Marcina? To nie chodzi o plus czy minus mostka ale nie pozostawianie komina nad mostkiem bo aluminiowy insert "grzybka" nie zejdzie do dolnej krawędzi mostka a to może spowodować.. wszyscy wiemy co. Naturalnie mowa o przypadku karbonowej sterówki widła. sory za OT Mój opis dotyczył: ,,BTW, na TdP widziałem zawodników z mostkiem na plus" , nie zaś grafiki, co było widać w mojej odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scar Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Moja 3'cia szosa w 18 miesięcy. a czemu ma służyć tak osłona jak z Orkana na tylnim kole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 a czemu ma służyć tak osłona jak z Orkana na tylnim kole? Przeglądarka ci nie podkreśla? TYLNYM!! Osłona zapobiega wcięciu łańcucha między szprychy, a kasetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grathon Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Ja wiem że dużo ludzi się czepia o to, że obciachowe, że lipne. Plan mam taki. Jak będę czyścił kasetę, ściągnę ją, i walnę sprayem pomarańczowy wzór. Ta spiralka hipnotyzująca, jak będzie wyglądać jeszcze bardziej obciachowo, to ją usunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scar Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 jak będzie wyglądać jeszcze bardziej obciachowo, to ją usunę żeby hipnoza zadziałała musiałaby przy rowerowej prędkości obrotowej koła, przynajmniej jego wielkość. Będziesz miał kółeczko nieokreślonego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 no to ja tez wstawię swoją machynke GIANT defy2 2x10 Tiagra, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafald Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Tomilondyn, te nie obcięte szybkozłączki czy tam trytytyki (jak zwał tak zwał) na widelcu mocujące czujnik od licznika strasznie kłują w oczy , to samo pod mostkiem nie przeszkadza Ci to ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Tomilondyn, te nie obcięte szybkozłączki czy tam trytytyki (jak zwał tak zwał) na widelcu mocujące czujnik od licznika strasznie kłują w oczy , to samo pod mostkiem nie przeszkadza Ci to ? no nie przeszkadza, a zawsze mogę je odpiąć i zapiać ponownie w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 @, co wozisz pod siodłem, że taka wielgachna ta torba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 no nie przeszkadza, a zawsze mogę je odpiąć i zapiać ponownie w razie potrzeby. że niby co? całe życie , dotychczasowe , sądziłem że są one nierozpinalne i jednorazowe. codziennie czegoś nowego człek się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Są i takie i takie. Standardowe trytytki są jednorazowe, ale są też wersje rozpinane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Te jednorazowe też da się rozpiąć pod warunkiem,że jest za co złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi