Mod Team Pixon Napisano 13 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Sam sobie to wszystko zebrałem, poskręcałem i wyregulowałem. Więc dochodzi satysfakcja i wiedza stricte rowerowa. I to jest chyba największy plus tego przedsięwzięcia! Za 3200 zł wolałbym kupić coś gotowego używanego, seryjnego co wyszło prosto z fabryki Podejrzewam, że byłby to rower na pełnej Ultegrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajsung Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Wizualnie rower mi się podoba. O sensowności doboru komponentów nie będę dyskutował, bo nie czuję się kompetentny. Natomiast jestem zaskoczony pozycją na tym rowerze. Jak można jeździć z taką różnicą wysokości pomiędzy siodełkiem a kierownicą? Dla mnie nie do pomyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanKeS1983 Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Mam 189cm, dość długą nogę więc inaczej nie będzie W weekend zrobiłem 90km i tragedii nie ma, nawet na dolnym chwycie. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exigobikes2011 Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) Trudno tu spekulowac o tym czy siodlo jest za wysoko czy nie. Foty daja czasem klamac. Troche smieszny opis podam ale tak dlugo jak siodlo jest na srodku pomiedzy panewka kosci biodrowej a linia pepka to powinno byc ok. Jest jeszcze kilka innych sposobow aby okreslic prawidlowisc wysokosci siodla jak np stopien zgiecia kolana przy korbie ustawionej w pozycji horyzontalnej. Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez exigobikes2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Natomiast jestem zaskoczony pozycją na tym rowerze. Jak można jeździć z taką różnicą wysokości pomiędzy siodełkiem a kierownicą? Dla mnie nie do pomyślenia Można by również zapytać, jak można jeździć z klamkami ustawionymi na wysokości siodła; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exigobikes2011 Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 zachecilbym rowniez do zmiany mostka na dluzszy. 90 mm przy wzroscie 189 to stanowczo za malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanKeS1983 Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 No tu jestem na etapie prób i ustawiania roweru pod siebie; Miałem 100mm i trochę za mocno byłem wyciągnięty (tak mi się wydawało). Niedługo wypożyczę jeszcze sztyce bez offset'u. Ta którą mam ma 20mm offset i tutaj prawdopodobnie też nastąpi korekta bo nie do końca jest ok (chodzi o ustawienie pedał-kolano). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajsung Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) Można by również zapytać, jak można jeździć z klamkami ustawionymi na wysokości siodła; ) Nie popadajmy w skrajności. To już rowery zawodowców mają niejednokrotnie mniej hardkorową pozycję: http://road.cc/content/feature/156398-bikes-2015-tour-de-france Zresztą mostek 90mm przy tym wzroście i rozmiarze ramy chyba o czymś świadczy. Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez szajsung Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Blend, dedykuje Ci i innym posiadaczom widelców z karabonową rurą sterową taki obrazek: BTW, na TdP widziałem zawodników z mostkiem na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blend Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 marcinusz jeśli chodzi Ci o to że jest nie docięta to zostawiłem póki co po wcześniejszym właścicielu bo nie byłem pewny czy nie będę musiał podnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Blend - to jest rocznik 2013? Bo wygląda jak mój. Ale ma wyposażenie nie fabryczne. A może składałeś go w oparciu o ramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blend Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) AdamJedzie dokładnie tak, rama(rocznik 2013) była kupiona na wyprzedaży w salonie i dobrany osprzęt. Nie dodałem że rower kupiłem jako używany, kolega jeździł na nim ok 3 mies. Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez Blend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Blend, chodzi o to, że mostek zamocowany poniżej ekspandera może doprowadzić do uszkodzenia rury sterowej, wręcz jej ułamania i groźnego wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgu Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Blend, dedykuje Ci i innym posiadaczom widelców z karabonową rurą sterową taki obrazek: BTW, na TdP widziałem zawodników z mostkiem na plus Zwykle mostek jest na +, gdy mamy do czynienia z mniejszą ramą, w której główka ramy jest sporo krótsza. Koniec końców - wysokość kierownicy mimo ustawienia mostka na + i tak zwykle jest mniejsza niż w większej ramie z ustawieniem mostka na -. Wynika to z konstrukcji ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 @pgu, przepraszam, ale co to ma do rzeczy? Czy zrozumiałeś o czym mówią grafiki podpięte przez Marcina? To nie chodzi o plus czy minus mostka ale nie pozostawianie komina nad mostkiem bo aluminiowy insert "grzybka" nie zejdzie do dolnej krawędzi mostka a to może spowodować.. wszyscy wiemy co. Naturalnie mowa o przypadku karbonowej sterówki widła.sory za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Witać. Zdjęcie zrobione do albumu sprzedażowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 12 Września 2015 Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Guerciotti Ares, włoska klasyka w carbonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 13 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2015 (edytowane) UP Autostrada A4 ? Edytowane 13 Września 2015 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inz Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 (edytowane) Witam, oto mój świeży jak dla mnie szosowy zakup , do prawdziwej szosy jeszcze nie dojrzałem Edytowane 17 Września 2015 przez inz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek10611 Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 To i ja się pochwalę Cayo Evo 5.0 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 To i ja się pochwalę Cayo Evo 5.0 2013 piękny rower. bidony zmień na koka-kolowe, żeby nawiązać do tradycji, bo nowoczesność aż bije po oczach. super sprzęcicho, do zobaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 To i ja się pochwalę Cayo Evo 5.0 2013 Ładny rower , mój ulubony zestaw kolorów Nie zmieniaj bidonów na cocacolowe elajty Mam takowe i już w połowie sezonu wyglądały jak z d..y wyjęte. Napisz mi prosze na priva jak Ci się sprawuje ten kask rudego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 (edytowane) Aura 55 po małym "fejslifcie". Mostek, siodło i owijka z białych zmieniłem na czarne. Dodatkowo fabryczne kowadło-zaciski kół zastąpiłem tytanowymi od Ksyriumów. Edytowane 28 Września 2015 przez crupez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajtek Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Chyba jednak te białe akcesoria lepiej się prezentują na tym rowerze. No i te żółte wstawki na koszykach też nie bardzo. Ale to kwestia gustu i tak aura jest ładna i w realu wygląda jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Zdecydowanie lepiej wygląda z czarnymi dodatkami niż wcześniej z białymi. Zmienić jeszcze koszyki na całkowicie czarne i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi