stryjek Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Super :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 29 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 @@uraz, a ja mam wrażenie, ze kolega się za dużo szymonbike'a naczytał i na siłę próbuje jego teorie wcielać w życie... Co do składania roweru celujesz na tej ramie w coś z Shimano czy Campanoglo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Mój kolorowy "walący po oczach" przecinak, Claud Butler Echelon Rozmiar 56cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 (edytowane) @uraz, a ja mam wrażenie, ze kolega się za dużo szymonbike'a naczytał i na siłę próbuje jego teorie wcielać w życie... Czekałem na coś w tym stylu... Era post szymonbike i ludzie tak przewrażliwieni na punkcie rowerów szosowych, że nawet stwierdzenie "na szosę najlepsze są buty szosowe" potrafi niejednego wyprowadzić z równowagi. Ciekawy jestem jakie by były reakcje gdybym wstawił tu zdjęcie 7 kg 29-era do XC z platformami Co do składania roweru celujesz na tej ramie w coś z Shimano czy Campanoglo? Sram force 22 z korbą red, hamulce DA-7800, kaseta DA-9000, łańcuch KMC. Jednym słowem - składak. Właściwie to przekładam graty z obecnego Supersixa z racji tego, że nowy jest w wersji Hi-mod i waży ok 200g mniej. Edytowane 29 Lipca 2015 przez uraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrushkin Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Moja pierwsza w życiu szosa. Dupy nie urywa, ale na dojazdy do pracy w zupełności wystarczy. Napęd to nowy claris, hamulce tiagra, koła fulcrum racing 7, węglowy widelec, a to wszystko za mniej niż 1,5k Teraz tylko spdy, buty i można latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drhenio Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Fajna, a ze nie urywa to Ci powiem. Cierpliwości Są gorsze, ważne że jesteś zadowolony i dużo nie wyłożyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malwina Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Witam. Post w tym wątku myślę, że odpowiedni na poczatek Przedstawiam moją szose, składana używka, majstrowałam, zmieniałam ramę i elementy już nie raz. Waga na dziś niewiele poniżej 7,3kg i nadal "tworzę" ( ograniczone fundusze są pewną zapora) , osprzęt Campa Na koszyk nie patrzec, już wymieniony Na pytania chętnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 2 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Post w tym wątku myślę, że odpowiedni na poczatek Na początek, to odpowiedni byłby tutaj. Poza tym, szosa - sztos Koleżanko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malwina Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Na tle waszych sprzetów, moja wypada całkiem średnio, ale dzieki Niektóre części są mocno sfatygowane, ale postawiłam na wage i fajną okazje cenową, stąd ogólna waga w stosunku do włożonego kapitału jest całkiem niezła Dzięki za odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Jak to dobrze czasami zobaczyć własnoręcznie robiony rower w gąszczu "sklepówek", których właściciele ograniczyli się do zdjęcia odblasków i ustawienia wysokości siodełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 3 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Nie każdego stać na składanie własnego roweru... Niejednokrotnie przekonałem się, że gotowy rower + wyprzedaże to najlepsze co można zrobić dla niezbyt grubego portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malwina Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Pixon, może w Twoim przypadku tak właśnie jest, nie będę się z tym spierać. Jeśli chodzi o mnie, to nie stać mnie na nowe, lekkie i drogie nowe części, dlatego wybieram używki, kupowane zazwyczaj po sezonie, albo w okazyjnych cenach, lub odkupione "po znajomości". A dla mnie frajda też jest większa, gdy co jakiś czas coś dokładam/zamieniam. Co kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Szczera prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
combi Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, co sądzicie o moim rowerze ? Kosztował mnie 200 zł + około 100 zł jakieś opony itd. Razem maksymalnie kosztował mnie 300 zł, wart tej ceny? Proszę o jakieś opinie. http://zapodaj.net/33e494ef77754.jpg.html http://zapodaj.net/719efc93ad793.jpg.html http://zapodaj.net/248664f8c34e0.jpg.html PS Sorry, źle wstawiłem. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez combi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Fajny, cały biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
combi Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Poprawiłem poprzedni post, przez przypadek usunałęm zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 @combi Później odmalujesz to będzie wyglądać jak nówka nie śmigana a skoro już się publicznie pochwaliles to teraz śmigaj ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malwina Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 co sądzicie o moim rowerze ? Kosztował mnie 200 zł + około 100 zł jakieś opony itd. Razem maksymalnie kosztował mnie 300 zł, wart tej ceny? Proszę o jakieś opinie. Nawet, jeśli nie wart, to wiele nie przepłaciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
combi Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 @combi Później odmalujesz to będzie wyglądać jak nówka nie śmigana a skoro już się publicznie pochwaliles to teraz śmigaj ;P Raczej go przemalowywał nie będę, wolę żeby zachował oryginalny wygląd. A co to jazdy, to właśnie wczoraj znowu zacząłem coś tam śmigać po ponad rocznej przerwie, aczkolwiek przy moich warunkach fizycznych (czyt. brak kondycji plus nadwaga) jest ciężko osiągnąć jakieś dobre wyniki. No ale powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christophorus Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich Moje dzieło, samodzielnie złożony rower., To daje największą satysfakcję http://zapisz.net/images/450_20150802_144740.jpg Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez christophorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Witam wszystkich Moje dzieło, samodzielnie złożony rower., To daje największą satysfakcję http://zapisz.net/images/450_20150802_144740.jpg Napisz coś więcej o tej ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christophorus Napisano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Rama KTM-CORES niezła waga jak na alu bo 1500, przemalowana u lakiernika, oryginalnie srebrno-niebieska, rozmiar 54, wysokość do końca to nawet 57 więc można krótszą sztycę założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 @combi Widziałem kolesia z nadwagą który wchodził na Ślężę. Był cały mokry od potu. Sapał niemiłosiernie. Ale skubany wlazl na samą górę. Do takich ludzi ma się szacunek. Powodzenia i kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin13 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) @combi Nie wiem jaką masz nadwagę, ale koleś z tego zdjęcia przejechał 600km "na raz". Tak jakoś mi się przypomniało. Jak się chce to można bardzo dużo. Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez Marcin13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfkrieg Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Jakieś źródło? Ja ważę mniej, o wiele mniej, ale 600km to ni ma bata żebym przejechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi