typol034 Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 Postanowiłem założyć jeden zbiorczy temat, dużo szukałem na forum informacji i odpowiedzi na kilka pytań ale nic nie znalazłem. Z góry przepraszam jeżeli tytuł tematu jest nie taki albo nie w tym miejscu go założyłem. A więc posiadam hamulce Giant Root, po 4 latach klocki sie zjechały, postanowiłem je doprowadzić do porządku, Założyłem nową tarczę Avid HS1 na przód i klocki Alligator pólmetaliczne, również na przód. Układ hamulcowy odpowierzyłem dokładnie. Tutaj nasuwa mi się kilka pytań :1. Jak długo docierają się klocki półmetaliczne Alligator ?2. Czy obojętnie jaką tarczę, o rozmiarze 160mm można wsadzić do każdych hamulców ?3. Czy konstrukcja tarczy ma jakiś wpływ na hamowanie ? (Wydawało mi się że ta tarcza ma większą powierzchnię hamowania więc powinny hamować lepiej.)
Piksel Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.