g3rman Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Mam do was pytanie bo kupuje rame merida matts 90 i korbe+wkład suportu truvativ isoflow lub x flowhttp://allegro.pl/item104993289_suport_kor...line_nowe_.html czy bedzie to ze sobą pasowało?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Musisz zapytać się sprzedawcy ramy jaką długość ma mufa suportowa i jaki gwint. Prawdopodobnie będzie miała 68mm i gwint BSA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 5 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 mufa 68 ale jaki gwint to jeszcze nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 O gwint możesz być spokojny bo ITA to rzadkość. BSA się teraz stosuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 5 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 ale czy długość tego suportu bedzie dobra bo ona ma 113mm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Długość 113mm będzie odpowiednia. Piszę na podstawie tabelki z kompatybilnością wkładów PowerSpline w Tej instrukcji, oraz własnego doświadczenia (używam wkładu PowerSpline 113mm z korbą FiveD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 5 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 aha to dobrze. A mam jeszcze jedno pytanie czy ta korba i ten suport bedzie w miare wytrzyamły(tzn. nie porobią sie jakieś luzy i w ogóle??) jak na moją wage czyli 85kg i do mojej jazdy mtb, xc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Ja ważę 80-85kg (zależy od pory roku, tego czy obiad był dobry, faz księżyca itp ) i jak na razie nie narzekam na korby i wkład. Sporo czytałem, że niskie modele korb Truvativa nie grzeszą sztywnością, ale cóż.. trudno mi oceniać. Przy FiveD, jak depnie się solidnie to zdarzy się, że łańcuch zahaczy o klatkę przerzutki, ale miałem tak też w używanych wcześniej Sh-no STX i jakimś wyższym modelu Suntour'a, na wkładach Shimano i Kinex'a. Minusem jest spora waga (choć imo w granicach rozsądku). Mimo wszystko jak za taką cenę to korba w porządku. Wkład suportu jest całkiem niezły. Używany razem z korbą od października (z przerwą listopad-luty związaną ze zmianą ramy). Widział mróz, śnieg, słone błoto pośniegowe, błotko bezśniegowe:), kurz itp... jak na razie nie sprawia problemów. Podobnie jak korba - jak za taką cenę to rewelka. Do zastosowań, o których piszesz bez wątpienia się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verb Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Długość 113mm będzie odpowiednia. Piszę na podstawie tabelki z kompatybilnością wkładów PowerSpline w Tej instrukcji, oraz własnego doświadczenia (używam wkładu PowerSpline 113mm z korbą FiveD) to znaczy że jak suport jest pod linie łańcucha np.48,5 i korba też 48,5 to wszystko będzie chodziło dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 7 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 ale jak bym miał długość suporu 118mm to brac czy wziasc 113?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.