raqall Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Witam! Kuzyn prosił mnie o naprawę jego hamulców - Hayes Sole (nie hamują wogóle, klamki są miękkie jak śnieg). Kolega ma Hayes Nine, ja mam Shimano BR-M615 - kiedyś będzie je trzeba odpowietrzyć. Nie robiłem tego nigdy, z tego co widziałem w internecie nie jest to jakieś specjalnie skomplikowane - tylko potrzebuję tych strzykawek, wężyków - oraz tych takich końcówek (domyślam się, że dla każdego producenta inne). Proszę Was o polecenie mi jakiegoś kompletu do odpowietrzania tych wymienionych hamulców (jakiś uniwersalny jeśli jest). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Do Siemano będziesz potrzebował: - strzykawkę (do kupienia w aptece) - kawałek gumowego wężyka (ja używam wężyka z mydła w płynie, pasuje średnicą idealnie na strzykawkę i odpowietrznik w zacisku) - przyda się bardzo lejek Shimano (kilkanaście pln). Wprawdzie ludzie radzą sobie bez niego, ale ułatwia on znacznie operację. tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Może coś z tego http://www.4yourbike.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=19&Itemid=85 Ceny w porównaniu do oryginalnych zestawów sa bardzo atrakcyjne, a wyglądają tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raqall Napisano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 http://4yourbike.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=76&Itemid=112 145 zł + wysyłka to drogo za takie coś - no ale coż poradzić a i jeszcze jedno - gdzie najtaniej dostanę DOT do Hayes Sole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 W motoryzacyjnym. Jeżeli masz zamiar kupić coś warte ok 5zł za 140 to nie skomentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Przepraszam bardzo, nie doczytałem, że chcesz zestaw uniwersalny. Patrzyłem ceny zestawów pod konkretną firmę i tak np. do Avida do "tylko" 45zł , gdzie oryginalny kosztuje ~150zł. Więc różnica jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.