Skocz do zawartości

[Dętki] Mały budżet, do RaceKingów 2.0 26"

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam możliwie tanich dętek do racekingów 2.0 26", w mieście niestety są same badziewia które po tygodniu są całe rozerwane w środku i wentyl odpada. Zależy mi na trwałości, nie na wadze. Wentyl samochodowy. Chciałbym się zmieścić w 50 zł 

Napisano

Dętki nie są zbyt złożonym elementem roweru. Zapewne każdy doradzi nieco inną, na której jeździł.

Za 50zł to kupisz parę dętek każdego producenta, nie licząc tych w wersji "light". Napiszę więcej, wystarczy Ci nawet 25-30zł jak dobrze poszukasz. Używałem Schwalbe Continentala i Michelin'a - każdą polecam.

Napisano

po tygodniu są całe rozerwane w środku i wentyl odpada.

To może wina opon, nie dętek? Jest na forum wątek o Race Kingach, np. tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/137051-detka-seria-wyrwanych-wentyli-pomocy/ , które przesuwały się na obręczy i powodowały ucinanie wentyli w dętkach.

Skoro nie zależy Ci na masie to kup dętki w okolicy 200g, firma dowolna, cena w granicach 10-15zł za sztukę.

Napisano

Ja w swoim rowerze aktualnie mam dętki z Decathlonu. Nie znam wagi. Od założenia kapcia nie miałem. Wentyl samochodowy. Pakowane po 2 sztuki zapłaciłem nie pamiętam ile ale nie więcej niż 15 złotych 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...