Chomik XC Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam wszystkich Ostatnim elementem jaki mi zostal do wymiany po starym sprzecie sa kola Za bardzo sie nie orientuje w tym temacie wiec prosze was o pomoc Potrzebuje zestaw przod/tyl do 400zl max 450zl obrecze musza byc koniecznie koloru czarnego. Glownie jezdze po asfaltach 80% teren 20%, wiec wydaje mi sie ze opony typu semislick beda OK. Moja waga to 75-80kg. Priorytetem dla mnie jest waga ale bez przesady, nie chce zeby mi sie kolka centrowaly po wiechaniu w pierwsza lepsza dziure na naszych ukochanych drogach ( w terenie tez lubie ostro pojezdzic) Moje stare koleczka waza... prawie 5kg :eek: a wiec sa to potworne klocki Zatem prosilbym o ciekawe propozycje w tym przedziale cenowym. Pozdrawiam serdecznie wszystkich maniakow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewes Napisano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Obrecz przod: rigida sphinx 55zl obrecz tyl: alex DH19 85zl szprychy DT 2.0: 36x2=72zl Piasty LX: 160zl robocizna: 40zl suma=412zl Mam cos takiego i jestem bardzo zadowolony...z wyjatkiem tylnej piasty. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suche Napisano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Ja właśnie kupiłam sobie tylnie koło i mam nadzieje że będzie dobre (wygląda w każdym razie ładnie ) Obręcz: Mach1 XC 2.10 czarna ( nie wiem czy jest dobra, ale goraco polecał ją sprzedawca, więc sie na nią zdecydowałam choć początkowo myślalam o Mavic'u jakims) Piasta : STX RC Szprychy: czarne Richman Koszt razem z robocizną ok 210zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Ja polecam zestaw Sun Rims CR18 (>80zł) + szprychy DT champion 2.0 (1,20zł) lub DT competition 2.0-1.8-2.0 (2zł) + piasty novatec (ok. 160zł) RAZEM ok. 450zł (ze szprychami DT Competition) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik XC Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 a co myslicie o takim zestawie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Obręcze ok, ale bym zaoszczędził na szprychach i wziął srebrne a piasty brałbym LX'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik XC Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 A te LX'y to brac te starsze M570 drozsze czy nowsze M580 tansze ale ciut ciezsze ? dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 A dlaczego LX'y ? Nie mówie ze są złe bo nie jeździłem, ale novatec tanszy lzejszy no i mocny. Łozyska maszynowe to koszt ok 10zł komplet. Jak zajeździsz bieznie w tym LX'sie to juz nic z tym nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik XC Napisano 19 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Jest sens kupowac najtansze novatecy ktore sa w cenie LX'ow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Bo są bezobsługowe, tanie w eksploatacji i lzejsze od LX'a. Taki jest sens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik XC Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ok, pomysle na tymi novatec'ami a niech mi ktos jeszcze powie czy ta tylne kolo 32 szprychy wystarcza czy brac 36 bo normalnie nie wiem juz OCB... aha, zaplatal ktos juz kola u arnika ? cena OK ale jak z wykonaniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 32 szprychy do XC w zupełności wystarczy chyba ze wazysz ponad 80kg. Wtedy polecam 36 szprych plecione na 4 krzyze (przy 32 szprychach nie da sie zaplesc na 4 krzyze). Aha...komplet łozysk do tych novateców kosztuje ok 20 zł. Znajomy ma te piasty od 2003 roku i dopiero teraz wymienił łozyska. Dodam ze jeździ bardzo duzo (ok 10tys km rocznie) w kazdych warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Piasty mogą być Deore (ja śmigam i jest bez problemu) albo coś z zupełnie innej kategorii, czyli... szosówki, np Shimano Sora - lekkie sukinkoty, a wbrew pozorom wytrzymałe! Obręcz na tył DH19 to idealny wybór - na przód też coś Alexrimsa, może być tańsze. Szprychy weź srebrne - tańsze i nie widać na nich, jak się podrapią albo ubrudzą - ale koniecznie jakieś nierdzewki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.