SuppersReady Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Jestem nowym użytkownikiem forum i witam Was uprzejmie. Chcę kupić singlespeeda Kona Unit i nie wiem jaki rozmiar zamówic .Dostepne są 17" i 19".W/g tabeli Sportsales najlepsza była by 18-stka. Mam 178cm wzrostu i 81 centymetrowa nogę. Który rozmiar lepiej się sprawdzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrushkin Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Bierz 17".. 19" będzie zdecydowanie za duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Pewnie niedługo wpadnie adamos i się wypowie on ma 19" i chyba jest trochę wyższy niż ty, ja też mam 178 i imo 17" będzie lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Widzę, że się troszku pozmieniało w porównaniu do ubiegłego roku. Dla Ciebie Kolego zdecydowanie tegoroczna 17-stka (parametrami bardzo bliska ubiegłorocznej 18-stki, a górna rura tej samej długości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuppersReady Napisano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Dzięki za reakcje,martwię się jedynie tym czy sztyca za dużo nie będzie wysunięta z ramy przy rozmiarze 17" .Boje się żeby mi nie pękła rama tu gdzie się mocuje sztycę W moim Authorze 19" sztyca wystaje na 25cm, a 15 cm jest w ramie.Jeśli zdecyduje sie na rozmiar 17 cali to sztyca wyjdzie dodatkowo na zewnątrz o ok. 5cm.A to już dość długi 'komin'. Nie strzeli nic skoro rama jest ze stali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) Coś chyba źle liczysz Kolego. 30cm wyciągnieta sztyca + 432mm podsiodłowej + 170/175mm ramię korby + szyny podsiodłowe ok. 2,5cm. Musiałbyś mieć nogę długą na prawie na metr, żeby dosięgnąć pedałów na wyprostownaej nodze. U mnie można sztycę wyciąnąć na jakieś 27cm do ogranicznika. A co do pękającego Unita, to jakoś specjalnie się nie spotykam. Jeśli już się zdarza, to raczej w okolicach haków, ale nie na podsiodłowej. Przynajmniej ja nie widziałem. Poza tym Kona ma jeszcze tą zaletę, że ma dożywotnią gwarację na ramę, oczywiście jeśli pęknięcie nie powstanie z winy użyszkodnika. Edytowane 24 Lutego 2014 przez adamos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) a ja będę miał do spylenia 18'kę 2007 fioletową ze sterami Kinga jak cuś ;-) sam mam 175cm i jest spoko, niestety spawany prawy hak, ale nie odpadnięty a po prostu napęknięty na 1cm i TIG'iem porządnie będzie to zaspawane, zaspawane też będą frezy ulżeniowe od wewnątrz, które powodowały prawdopodobnie takie niedogodności w tym modelu i co jest częstą ponoć przypadłością, dożywotniej gwarancji na pewno nie miałem choć w USA kupowana Edytowane 26 Lutego 2014 przez Mentos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 26 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) dożywotniej gwarancji na pewno nie miałem choć w USA kupowana Kiedy Kona na jakiś czas odeszła od stali i zaczęła klepać praktycznie samo amelinium, to na jakiś czas zaprzestali tej praktyki (na mtbr można poczytać). Teraz wrócili do dobrych tradycji i "lifetime warranty" jest oferowane (przynajmniej na ramy stalowe). Trzeba się tylko po zakupie zarejestrować listownie lub e-mailowo. Aaa i o ile dobrze pamiętam warunki, to ta dożywotnia gwarancja dotyczy tylko pierwszego posiadacza ramy. Edytowane 26 Lutego 2014 przez adamos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitah Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 a ja już spylam 18 http://tablica.pl/oferta/kona-unit-cromo-singlespeed-29-cali-CID767-ID4VbS3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 a ja jeszcze nie ;-) https://plus.google.com/u/0/photos/111193827232256014121/albums/5596291692267911601 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi