Marcinie Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Witam serdecznie Poszukuje licznika do 100 zł z conajmniej paroma liniami wyświetlajacymi.. Wymagany zegarek wyświetlany w trakcie jazdy.. W poprzednich swoich rowerach posiadałem licznik Atech F13 http://allegro.pl/licznik-rowerowy-atech-bs-13-bezprzewodowy-13-fun-i3989806733.html miałem dokładnie dwie sztuki. niestety nie wiem jak to robiłem ale w obu kabel mi sie urywal przy samym sensorze.. I teraz pytanie do was.. Kupować po dwu letniej przerwie ponownie tego atecha w wersji bezprzewodowej? obawiam sie o zakłócenia od lampki chociaż nie mam jej jakoś bardzo mocnej.. czy może znajdzie się coś jeszcze, co spełni moje wymagania? pozdr
dymcio111 Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Ja mam VDO X2 model o ile dobrze pamiętam, na kablu. Mały zegarek zawsze się wyświetla nawet gdy nie jeździ się na rowerze. O tyle przydatny że jak jadę do pracy to fajnie bo zawsze mam godzinę + jakąś funkcje. Niestety nie posiada funkcji scan i nie przełącza automatycznie trybów co kilka sekund. Ale i tak zawsze mi starczy zegar + zawsze prędkość wyświetlana + daje tryb kilometry i starczy mi. Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2
cervandes Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 Jeszcze VDo to zrozumiem, renomowany producent, liczniki w samochodach itd ale Atech?! Wygląda jak najpodlejsza chińszczyzna poparta opinią o pękającym przewodzie. Sigmę kup. Sigmy mam we wszystkich rowerach, nigdy żadnego innego producenta, lata mijają i nic się nie psuje. Base 1200 ma termometr i prawie wszystko co potrzebne wraz ze strzałkami porównującymi prędkość średnią z aktualną. Rowery będziesz zmieniał a liczników nie będziesz musiał. A nawet gdybyś urwał przewód w jakimś wypadku czy coś, to możesz za 20pln dokupić same sanki z sensorem.
Marcinie Napisano 23 Lutego 2014 Autor Napisano 23 Lutego 2014 Atech moze i china lecz jest u niego wszystko widoczne. W sigmie odrzuca mnie widok tylko na predkosciomierz i wielokrotne klikanie by znalesc funkcje.. Wiem, ze sigma to marka ktora ma tradycje, jednak skłaniałbym sie do licznikow z wieksza iloscia wyswietlanych funkcji.. Termometr to fajny bajer ale dla mnie liczy sie zegarek wyswietlany razem z predkoscia i np dystansem.. Czy ktos moglby jeszcze polecic mi licznik tego typu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.