Skocz do zawartości

[licznik] do 100 zl duży wyświetlacz

Marcinie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie

Poszukuje licznika do 100 zł z conajmniej paroma liniami wyświetlajacymi.. Wymagany zegarek wyświetlany w trakcie jazdy..

W poprzednich swoich rowerach posiadałem licznik Atech F13  

http://allegro.pl/licznik-rowerowy-atech-bs-13-bezprzewodowy-13-fun-i3989806733.html

miałem dokładnie dwie sztuki. niestety nie wiem jak to robiłem ale w obu kabel mi sie urywal przy samym sensorze..

I teraz pytanie do was..

Kupować po dwu letniej przerwie ponownie tego atecha w wersji bezprzewodowej? obawiam sie o zakłócenia od lampki chociaż nie mam jej jakoś bardzo mocnej.. czy może znajdzie się coś jeszcze, co spełni moje wymagania?

pozdr

Napisano

Ja mam VDO X2 model o ile dobrze pamiętam, na kablu. Mały zegarek zawsze się wyświetla nawet gdy nie jeździ się na rowerze. O tyle przydatny że jak jadę do pracy to fajnie bo zawsze mam godzinę + jakąś funkcje. Niestety nie posiada funkcji scan i nie przełącza automatycznie trybów co kilka sekund. Ale i tak zawsze mi starczy zegar + zawsze prędkość wyświetlana + daje tryb kilometry i starczy mi.

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Jeszcze VDo to zrozumiem, renomowany producent, liczniki w samochodach itd ale Atech?! Wygląda jak najpodlejsza chińszczyzna poparta opinią o pękającym przewodzie.

Sigmę kup. Sigmy mam we wszystkich rowerach, nigdy żadnego innego producenta, lata mijają i nic się nie psuje. Base 1200 ma termometr i prawie wszystko co potrzebne wraz ze strzałkami porównującymi prędkość średnią z aktualną. 

Rowery będziesz zmieniał a liczników nie będziesz musiał. A nawet gdybyś urwał przewód w jakimś wypadku czy coś, to możesz za 20pln dokupić same sanki z sensorem.

Napisano

Atech moze i china lecz jest u niego wszystko widoczne. W sigmie odrzuca mnie widok tylko na predkosciomierz i wielokrotne klikanie by znalesc funkcje.. Wiem, ze sigma to marka ktora ma tradycje, jednak skłaniałbym sie do licznikow z wieksza iloscia wyswietlanych funkcji.. Termometr to fajny bajer ale dla mnie liczy sie zegarek wyswietlany razem z predkoscia i np dystansem.. Czy ktos moglby jeszcze polecic mi licznik tego typu? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...