BikeMax Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Witam wczoraj wyglądając za okna postanowiłem udać się na rower ... Poszedłem do blaszaka i wyciągnąłem rower ku mojemu zdziwieniu łańcuch i kilka śrub zerdzewiało no nic śruby wymieniłem a łańcuch spryskałem WD-40 po czym nasmarowałem go smarem... następnego dnia postanowiłem się przejechać ale rower..o boże aż ciężko to opisać po prostu nie dało się nim jeździć hamulce nie działają prawie no ale kupię nowe klamki i powinno być ok ale przerzutki 1-2 gładko wchodzą na manetce 3-4 masakra 5-6 musiałem zejść z roweru i 2 rękami zmienić bieg ... pomyślałem ''Rozregulowane'' coś tam pokręciłem pooglądałem parę poradników ale dalej biegi nie wchodzą po kolei np biorę 2 i nic biorę 3 i wskakuje 2 itp itp ktoś zna rozwiązanie ? Jeżeli jest taka potrzeba mogę wrzucić zdj roweru AA i jeszcze to samo tyczy się przednich
RafalSBK Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 pssst... daj zawias bo bendom krzyczeć. Tak to bywa z zastanymi bajkami, trzeba rozebrać, poczyścić nasmarować, być może trzeba będzie wymienić jakieś części edyt: ale musi być kwadratowy, i w ogóle przeczytaj sobie jak się robi tematy, bo tu na forum strasznie się srają o to
michalMtBXcT Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Musisz , porozbierać rower na części wszystko wyczyścić a potem nasmarować.Pewnie rower stał całą zimę w "blaszaku" i się zastał od tego ten zardzewiały łańcuch .Podaj jakieś fotki .
MikeSkywalker Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Co to jakaś prowokacja? Jak wymiana klamek ma poprawić pracę hamulców? Jak łańcuch posmarowałeś WD-40 a potem jeszcze smarem to może jest po prostu tak upaćkany że przerzutki nie chcą działać? Jeśli nie to po prostu trzeba je wyregulować i już.
RafalSBK Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 może być syf w pancerzach i linki nie chcą chodzić, może to źle wyregulowana przerzutka. Z klamkami mogło być tak że plastik się już spękał, czasami się zdarza że w takich starych rupciach z marketu klamki pękają przy hamowaniu, albo się wyginają
Piksel Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.