szybkilopez Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Wpadła mi w ręce nowa lampka więc trzeba przetestować, a jak się da to nawet coś poprawić mowa jest o Fandyfire D88 cóż chiński klon jakich wiele w zestawie jest lampka, mocowania silikonowe, futerał na pojemnik z ogniwami i najlepsze na koniec pojemnik na ogniwa zakręcany Takiego czegoś szukałem już dawno nie ma to jak możliwość ładowania pojedynczo ogniw jest szybciej i pewniej, że wszystkie będą naładowane w takim samym stopniu. Coś może o danych, a więc jest zrobiona na 3 diodach XML U3 co umożliwia uzyskanie ponad 2000lm. Ma cztery tryby świecenia 30% 50% 75% i 100% plus strobe . Na plus lampki trzeba zaliczyć, że tryb strobe włączamy oddzielnym przyciskiem z tyłu lampki. Główny włącznik, który służy również do zmiany trybów jest podświetlany na zielono i nie jest to mocne podświetlenie jak widać to na zdjęciach czy filmach jest ok. Sygnalizacja spadku mocy pakietu jest przedstawiana za pomocą podświetlenia. Pełen pakiet kolor zielony, rozładowany w połowie kolor niebieski, poniżej 20% kolor czerwony. Co do czasów świecenia do końca osobiście nie sprawdziłem, a z tego co wyczytałem to przy ogniwach Panasonica 3400mAh wystarczy na 3 godziny jazdy na 100%. Mocowanie na silikonowych gumkach jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma nigdy za takim czymś nie przepadałem więc i w tym przypadku no trzyma się choć ręki uciąć nie dam czy na większych wybojach nie zmieni pozycji pożyjemy zobaczymy. Mając chwilę wolnego przyjrzałem się bliżej lampce i postanowiłem coś zmienić tak wygląda oryginalne wnętrze rewelacji nie ma więc trzeba poprawić było teraz jest tak Podobnie zrobiłem z osadzeniem soczewek zostały wypolerowane co by żaden lumen się nie zmarnował było tak jest tak Podczas pomiarów widać było poprawę także coś to dało no, ale do rzeczy jak to w końcu świeci żeby nie przynudzać Przepraszam za zdjęcia, ale nie miałem gdzie tego zrobić więc został balkon na 3 piętrze taka ciemność choć świateł nie brakuje w pobliżu teraz 30% 50% 75% no i 100% Dorobiłem jeszcze odcięcie żeby na drogach za bardzo nie świecić innym po oczach no i jest taki daszek i od spodu materiał to blacha alu 1mm + oklejenie i mocowane na mocną taśmę dwustronną. W planach jak czas pozwoli chcę dorobić jeszcze włącznik paskowy http://diodac.pl/65-wlaczniki-zdalne-paskowe do dobrego człowiek szybko się przyzwyczaja Edytowane 22 Lutego 2014 przez szybkilopez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Jeszcze jedne zdjęcie głowicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Jest mała aktualizacja tematu a mianowicie zamontowanie mini woltomierza do pojemnika na ogniwa żeby na bieżąco kontrolować napięcie ogniw, dodatkowe zabezpieczenie przed głębokim rozładowaniem. Sam woltomierz pobiera bardzo niewiele prądu jest to poniżej 10mA. No i niestety nie uda się projektu dokończyć bo jestem zmuszony sprzedać ją trafiła się okazja na kupno nowego roweru więc potrzebna jest gotówka. Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam do zakupu cena to 225,- Edytowane 28 Lutego 2014 przez szybkilopez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi