Skocz do zawartości

[Lampka Fandyfire D88] Test i lekka modyfikacja

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadła mi w ręce nowa lampka więc trzeba przetestować, a jak się da to nawet coś poprawić ;)

mowa jest o Fandyfire D88 cóż chiński klon jakich wiele w zestawie jest lampka, mocowania silikonowe, futerał na pojemnik z ogniwami i najlepsze na koniec pojemnik na ogniwa zakręcany  

Takiego czegoś szukałem już dawno :) nie ma to jak możliwość ładowania pojedynczo ogniw jest szybciej i pewniej, że wszystkie będą naładowane w takim samym stopniu.

Coś może o danych, a więc jest zrobiona na 3 diodach XML U3 co umożliwia uzyskanie ponad 2000lm.

Ma cztery tryby świecenia 30% 50% 75% i 100% plus strobe . Na plus lampki trzeba zaliczyć, że tryb strobe włączamy oddzielnym przyciskiem z tyłu lampki. Główny włącznik, który służy również do zmiany trybów jest podświetlany na zielono i nie jest to mocne podświetlenie jak widać to na zdjęciach czy filmach jest ok. Sygnalizacja spadku mocy pakietu jest przedstawiana za pomocą podświetlenia. Pełen pakiet kolor zielony, rozładowany w połowie kolor niebieski, poniżej 20% kolor czerwony. Co do czasów świecenia do końca osobiście nie sprawdziłem, a z tego co wyczytałem to przy ogniwach Panasonica 3400mAh wystarczy na 3 godziny jazdy na 100%.

Mocowanie na silikonowych gumkach :icon_confused:  jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ;) nigdy za takim czymś nie przepadałem więc i w tym przypadku no trzyma się choć ręki uciąć nie dam czy na większych wybojach nie zmieni pozycji pożyjemy zobaczymy.

Mając chwilę wolnego przyjrzałem się bliżej lampce i postanowiłem coś zmienić ;)  tak wygląda oryginalne wnętrze

rewelacji nie ma więc trzeba poprawić było teraz jest tak

Podobnie zrobiłem z osadzeniem soczewek zostały wypolerowane co by żaden lumen się nie zmarnował ;)
było tak
jest tak

Podczas pomiarów widać było poprawę także coś to dało no, ale do rzeczy jak to w końcu świeci żeby nie przynudzać ;)
Przepraszam za zdjęcia, ale nie miałem gdzie tego zrobić więc został balkon na 3 piętrze

taka ciemność choć świateł nie brakuje w pobliżu

teraz 30%

50%

75%

no i 100%

Dorobiłem jeszcze odcięcie żeby na drogach za bardzo nie świecić innym po oczach no i jest taki daszek
i od spodu
materiał to blacha alu 1mm + oklejenie i mocowane na mocną taśmę dwustronną.
W planach jak czas pozwoli chcę dorobić jeszcze włącznik paskowy http://diodac.pl/65-wlaczniki-zdalne-paskowe do dobrego człowiek szybko się przyzwyczaja ;)

Edytowane przez szybkilopez

Jest mała aktualizacja tematu :) a mianowicie zamontowanie mini woltomierza do pojemnika na ogniwa żeby na bieżąco kontrolować napięcie ogniw, dodatkowe zabezpieczenie przed głębokim rozładowaniem. Sam woltomierz pobiera bardzo niewiele prądu jest to poniżej 10mA.

No i niestety nie uda się projektu dokończyć bo jestem zmuszony sprzedać ją :(  trafiła się okazja na kupno nowego roweru :) więc potrzebna jest gotówka. Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam do zakupu cena to 225,-

Edytowane przez szybkilopez

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...