Zimoo Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam mam problem, mam hamulce Giant mph i rame Prodigy Johnny Bravo, jak mam przymocowac hamulce do ramy? jakiego adaptera potrzebuje, i czy ma moze ktos z gdyni lub okolic taki, na sprzedaz po taniosci lub jest mu niepotrzebny. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 MPH miały specjalne adaptery z tego co pamiętam, i musisz takiego dedykowanego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Mph to dwie generacje, starsza pracująca na płynie DOT i nowsza na mineralnym. Przydałoby się zdjęcie - jeśli jest to hamulec starszej generacji to przy tarczy 160 mm nie potrzebujesz adaptera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimoo Napisano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 wlasnie jest to hamulec pracujacy na DOCIE 4 jednak gdy przykrecilem zacisk do ramy to nie miesci sie tarcza 160 nie wiem co z tym fantem zrobic, I jak mozecie to powiedzcie mi czy to jest dobry hampel na tyl? braknie tak z 4-5 milimetrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Musisz dać zdjęcie, albo znaleźć Twój hamulec w necie i podać link/zdjęcie upewniając się że to dokładnie taka sama wersja. Najstarsza wersja MPH miała mocowanie do ramy w systemie Is i była przystosowana w takim momencie do tarczy 160 mm, wtedy nie był potrzebny żaden adapter. Taką wersję tego hamulca miałem. Hamulec jest specyficzny i zupełnie nietypowy jak na dzisejsze standardy, ma system zamknięty z manualną regulacją odległości tłoczków od tarczy. Ja jego działaniem byłem kompletnie rozczarowany - gumowata miękka klamka, gdy było mokro nie hamował wcale. Oryginalna tarcza bardzo miękka i podatna na wygięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimoo Napisano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 (edytowane) Witam, zrobilem zdjecia link do nich post nizej przy przykreceniu hamulca do ramy, i probie wlozenia kola okazuje sie ze nie da sie jest za malo miejsca na to. Edytowane 23 Lutego 2014 przez Zimoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Popraw linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimoo Napisano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 cos sie z linkami walnelo:http://zapodaj.net/81c1f621456e7.jpg.htmlhttp://zapodaj.net/73491be209444.jpg.htmlhttp://zapodaj.net/0102b2f6bedf9.jpg.htmlhttp://zapodaj.net/a8af810ff4c32.jpg.html Przepraszam za utrudnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimoo Napisano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Odpowie mi ktoś? pilnie potrzebuje z tym pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol82 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) Nie gniewaj się ale tarcze masz tyłem do przodu. Pewien jesteś że brakuje 5 mm a nie więcej moż spróbuj jakis adapter zastosować. Edytowane 24 Lutego 2014 przez pol82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Nie chciałbym Cie zasmucać ale: - to bardzo stary i mocno przeciętny hamulec a jak na hydrauliczny wręcz słaby - jak pisałem potrzebuje specjalnego adaptera, kilka lat temu jeszcze były spotykane, dziś ... - lepiej go sprzedać za parę skarpetek i kupić coś nowożytnego albo na własną rękę wyprodukować adapter, bądź znaleźć taki. Łatwo by było przerobić Z adaptera IS-IS. http://allegro.pl/adapter-tarczy-przod-180-tyl-160-ashima-au11-is-is-i4004943451.html tylko ten adapter jak widzisz jest wart co ten hamulec .... rób jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimoo Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 a nie posiada nikt z was moze takiego adaptera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Takiego w sensie do MPH ? Może i ktoś ma, odwiedź dział giełda/kupię, i opisz swój problem, może ktoś się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Panie i zdejm ten wąż ogrodowy z ramy... Wstydu ramie oszczędź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimoo Napisano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 ten waż bedzie osloniety ;d a on swietnie ochrania rame;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi