wiater Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Witam, Planuje zakup nowych kół. Zastanawiam się nad złożeniem czegoś w miare lekkiego ale wytrzymałego w budżecie 1500 - 2000 zł. Oczywiście jeśli wyjdzie mniej to jeszcze lepiej Koła musze złożyć na piastach srama x9 ze względu na zwiększoną powierzchnie przylegania do amora (kapselki 31 mm) - powód (zdjęcie pochodzi ze strony http://www.team29er.pl/start/koa/504-nowe-koa-sram-rise-29er) Większy "kapsel" ma też piasta dt swiss 350 (28 mm), ale tył ma aluminiowy bębenek co przy mojej kasecie (sram 1030) nie jest dobrym połączeniem. Przeczytałem mnóstwo tematów, przeglądnąłem allegro i w tym budżecie królują obręcze ztr crest. Jeśli chodzi o szprychy i nyple - jestem zielony. Bardzo prosze o propozycje zestawów kół przystosowanych pod wage 80 - 84 kg. Jest jeszcze opcja kompletnych kół sram rise 40 za 1800 zł nówki sztuki (waga 1840 g).
wiater Napisano 23 Lutego 2014 Autor Napisano 23 Lutego 2014 Skoro nikt nie ma propozycji to bardzo proszę o ocenę: Obręcz: ztr crest Piasty: sram x9 (wiem, że cięzkie ale musze je mieć ze względu na kapsel 31 mm) Szprychy: sapim d-light/race Nyple: sapim polyax Koła pod 80-84 kg
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.