Skocz do zawartości

[brak siły] bardzo szybko opadam z sił!

mooozgh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem jak w temacie. Podczas jazdy po ok 1,5h zaczyna brakować mi sił, a po jeszcze kilku km zawroty głowy, (jakbym się napił napojów wyskokowych :)), bomba na maksa, i najczęsciej jak już wracam do domu to pedałuję już tylko siłą woli. Najlepsze jest to ze problem się zaczął jesienią tamtego roku i nic się nie zmieniło w treningach, intensywności czy sposobie odżywiania. Od tamtego czasu (tak podejrzewam) mam niesamowity apetyt. Masa oczywiście stoi w miejscu ale jem za pięciu, jestem non stop głodny :P

Myślicie że to może mieć jakieś powiązanie? Kiedyś pokonanie 100km nie było dla mnie problemem a teraz jest to dla mnie dystans nie do przebycia... Czy ktoś doświadczył podobnego problemu ? Wkrótce wybiorę się do lekarza, zobaczymy co mądrego się dowiem...

Zapraszam do udziału w dyskusji, pozdrawiam :)

idz do lekarza, mozesz wczesniej zrobic sobie morfologie cala zeby juz z wynikami sie pokazac, z tym lekarz juz ci cos wiecej bedzie mogl powiedziec i ewentualnie skierowac na dalsze badania. a normalnie sie szybciej tez meczysz czy to tylko przy rowerze? bierzesz jakies kompleksy witaminowe ? moze masz jakies niedobory. 

cukrzyca ? nadczynnosc tarczycy ?

Nie bawmy się tu w zgaduj zgadula. Idź do lekarza zrób badania. Tylko tyle możemy Ci doradzić. Zadając takie pytania co drugi forumowicz okaże się lekarzem i będzie miał gotową diagnozę. A to nie tędy droga.

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...

Zwiękoszy apetyt to ogólnie troszkę alarmujący objaw.

To znak, że organizm kumuluje energię, a dlaczego ... no cóż albo jest to efekt zabużeń odczuwania głodu ( wtdy raczej tyjesz ), problemów hormonalnych ( zrób TSH, FT4, FT3, inne - TSH możesz zrobić na własny uzytek, FT4, FT3 i inne to już interpretacja u endokrynologa raczej ), pasozytów ( np. tasiemce ) i innych chorób.

Może to być również efekt przemęczenia, przetrenowania czy ogólnego wyczerpania, ale wtedy nie powinno Ci chciec się jesc cały czas.

Ten spadek wydajnośći jest dzwiny.

Masz jakieś inne objawy ? Może dzieje się coś co naraża Cię na ciągły stres ( stres jest przyczyną wielu dolegliwości )

Ciągnie Cie ogólnie do jedzenia czy do konrektych rzeczy, słodkich, kwasnych ... ?

Podstawowe badanie powinny co nieco wyjasnić, morfologia z rozmazem, glukoza, cholesterol, crp, kreatynina

Fakt, najlepiej do lekarza, ale może ktoś z Nas nim jest i może coś na odległość podpowiedzieć :thumbsup:

Moge jeszcze tyle powiedzieć, że internista, czyli pospolity "wypisywacz recept" raczej rozłoży ręce jak mu opowiesz o swoich dolegliwościach więc lepiej umów ssię od razu do konkretnego specjalisty.

Heh internista rozłoży ręce... Dobre, student drugiego/trzeciego roku już by co nie co ogarniał.

Swoją drogą w tym przypadku specjalista = internista .

Pójdź najlepiej do rodzinnego aby wykonał Ci podstawowe badania, a jeśli będzie próbował Ciebie spławić to poproś aby wypisał Ci skierowanie do endokrynologa.

Z badań nic na własną rękę nie rób. Jeśli do postawienia diagnozy będą potrzebne to będziesz skierowany przez lekarza.

Zanim jeszcze gdzieś pójdziesz to wpisz w google "objawy nadczynność tarczycy" i "objawy cukrzyca" i zobacz czy coś poza tym co napisałeś pasuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...