karp Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, oto moj nisko budzetowy projekt, na razie lapie zajawke, kupilem ten rower wczoraj za grosze, posiagalem blotniki i bagaznik,wyczyscilem all, do zrobienia mam jeszcze przerzutke tyl i hamulec przod. Narobilem sie troche dzis, ale efekt coraz lepszy, teraz poluje na jakies dobre gumy i zastanawiam sie na owijka, oponki: http://www.allegro.pl/item649044434_opony_..._niebieska.html te albo http://www.allegro.pl/item648513832_szosow..._lugano_09.html nie wiem jak myslicie? tu zdjecia mojeco cacka;D jaram sie nim troche;p oceniajcie, no i jeszcze ta owijka... nie wiem czy niebieska i czy wogole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ale kosmiczny osprzet - co to jest? Do czego sluza te dzwignie przy hamulcach? Myslalem ze to jakies klamkomanetki , ale dzwignie przerzutek sa przy kierownicy. Mostek tez fajny, jeszcze takiego nie widzialem, hamulce to jakas hybryda canti z szosowymi? To chyba jakis bardzo wiekowy rower, bardzo mi sie podoba, na pewno bedzie zwracal uwage. Nawijaj owijke, nawijaj, ale chyba tu czarna najbardziej przypasi, ewentualnie biala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karp Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 jak masz rece do góry na kierce to mozesz tez hamowac;D heh no wiekowy wiekowy, ale daje rade + haki fajne;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Lugano słaba opona bardzo szybko mi popękała z boku na całej długości-nie polecam tego.Co do detonatora nie używałem ale tez miałem zamiar kupić odradzono mi ze względu................cholera zapomniałem.Ja polecam Ci vittorie rubino ,niestety podrożały mi udało się jeszcze kupić za 49 zł za sztukę http://www.allegro.pl/item634087567_opony_...d_pepebike.html http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=50327 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karp Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 heh mam juz oponki kupiłem dzisiaj od kumpla nowki vittoria zaffiro niebieskie po 25 zł sztuka, niestety kolo przod okazalo sie 27... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misz Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 To jest zawsze dziwne.Kupujemy rower i co mówimy "na początek wystarczy".Nie wiem jak u Was u mnie początek trwa niemiłosiernie krótko po czym zaczyna się wymiana części.Czasem wydaje mi się ,że lepiej by było sobie poskładać rower -przynajmniej tak jest w moim przypadku Ja też się łatwo wkręcam i już wiem, że szybko zmienię siodło, pewnie oponki itp. Przeszedłem to już nieraz na mtb;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronnie184 Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 witam jestem tu nowym urzytkownikiem chcialbym pokazac moj przet. zdjecie jest troche stare, ale jak zrobie zdjecia to wystawie aktualne. mja szosowka jest na ramie peugeota aspin. na osprzecie Shimano 105, klamkomanetki Campagnollo Mirage. na zdjeciach widoczne stare klamki Ultegry o to moje czesci: Kierownica: baranek Mostek-Arjax Stery-Shimano 105 Rama-Peugeot L-ka (55cm) Hamulce-Shimano 105 Kloci-BTwin Piasty: przod Shimano 105, tyl Shimano RX 100 Obrecze: Mavic Opony: Kenda (700-23c) Przerzutka tyl i przod: Shimano 105 Sztyca podsiodlowa: ?? Siodelko Selle Royal Pedalki-Shimano 105 SPD (czarne) Klamkomanetki-Campagnollo Mirage co o tym myslicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karp Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 fajna nawet, ale jakos kolorystycznie mi sie nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askaniusz92 Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 A ja tez cos od siebie dodam . Oto moje Bianchi niestety nie wiem co to za model (???) ale jest na pelnej grupie Shimano 600/Ultegra . mostek , kierwnica , sztyca ITM , oponki Detonator 700X23 C , obrecze FiR . nie dawno byly na niej oponki Vittoria 22 , nie sciagane od nowosci ! Wkrodce dodam fotke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 heh mam juz oponki kupiłem dzisiaj od kumpla nowki vittoria zaffiro niebieskie po 25 zł sztuka, niestety kolo przod okazalo sie 27... zairki na drucie ciezko wchodza przy zakladaniu polamalem 3 lyzki decathlonowskie mam juz do nich zasade bez metalowych lyzek do nich nie podchodz bo dopiero jakos mozna je zalozyc metalowymi a zeby nie spamowac to pochwale sie swoja budzetowa szosa stan obecny stan bliski temu jak ja kupilem (wynienione opony pedaly hamulce choc za pare dni zostaly zmienione na sore:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulerek Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 To i ja się pochwalę Mój Wilier Evasion Osprzęt to mieszanka Centaur Carbon i Veloce. Posiadam także koła wyścigowe - Mavic Aksium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Wiesz może ile faktycznie ważą te Falcrumy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateunio Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam. Ja też postanowiłem się swoim szybkopomykaczem Specyfikacja techniczna: Rama 52 NOX Airbase 1 (+stery WCS, hak, zacisk NOX, przelotki) 1823 g Widelec RDX full carbon (z nazwy :-) ) 359 g Korba Shimano FC 1050 684 g Suport Shimano 322 g P. przód Dura Ace 7400 90g P. tył 105 FC 1050 256 g Hamulce 105 BR 1051 (ważone z klockami) 339 g Klamkomanetki Modolo Morphos Superlight (z linkami przerzutki) 428 g Łańuch Shimano 8rz 299 g Kaseta Sram PG850 221 g Kierownica Boplight 44cm 274 g Mostek Ritchey WCS 120mm 119 g Sztyca Ritchey WCS 221 g Siodło Ritchey WCS Streem V2 208 g Koła ALX 320DX ( z zaciskami) 1713 g O. przód Michelin Hi Lite Supercomp 231 g O. tył Michelin Axial PRO Light 184 g Dętki Continental 200 g Owijka 42 g Linki (hamulca) i pancerze 176 g Pedały PD M520 378 g Podkładki pod mostek (w sumie 25 mm) 13 g W sumie 8580 g Link do zdjecia: http://hyy.pl//upload_files/759158DSC09054.JPG Rower jest mieszanką, nowości i oldskulu. Niestety ograniczone finanse nie pozwoliły rozwinąć skrzydeł i sporo części pochodzi ze starego rowerku. Z drugiej strony nie chciałem bawić się w półśrodki i zamieniać np. starej 105 na nową Sorę, czy coś w tym stylu. Przy najbliższej okazji planuje zmienić korbę, przerzutkę tył i hamulce (105 lub Ultegra). Czas pokaże. Póki co przede mną całe wakacje i trzeba się cieszyć tym co jest. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Fajna szoska Faktycznie zmień korbę, przynajmniej na tiagrę i pomaluj mostek, bo porysowany napis ritchey kiepsko wygląda - już lepiej bez niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulerek Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Wiesz może ile faktycznie ważą te Falcrumy ? Fulcrumy wagowo wypadają podobnie jak Aksiumy. Niestety nie powiem ile dokładnie ważą, bo nie ważyłem kółeczek. Ale gdy tylko zdobędę wagę to zważę każde koła (Fulcrum i Mavic), bo sam jestem ciekaw które są lżejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 @Mateunio fajny laczek z tyłu. pasowałby do jakiegoś bianchi w tym kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateunio Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mi też się podoba, a przy tym jest strasznie leciutki 184 gramy na wadze. Ciekawy tylko na jak długo wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekStryj Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A to mój Śmigacz Ja dopiero zaczynam jazdę Takimi rowerami teraz czytam sb o tych roweruch doładnie co i jak gdzie i po czym jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 fajnie zgrany kolorystycznie. jaka to owijka? fizik, pro czy jakieś wogle coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askaniusz92 Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Moje BIANCHI full shimano 600 , rama 58cm na rurkach Columbus Cormor , obrecze FiR , siodlo Sella Italia,sztyca , mostek , kiera ITM oponki maxxis detonator 700X23 , fotki troszke nie aktualne bo mam nowa owjke BBB biala oraz pedalki Shimano PD-R540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 łe. bianchi na szimanosach. jakieś wrażenia odnośnie białej owijki? lepsze te bbb czy może fizik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askaniusz92 Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 brudzi sie , fizika nie mialem , co ci sie nie podoba w tym rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackovv Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Fajna stara klasyczna bianchi,super rower. Elberetowi chodzi o to, że żeby była 100% klasyką to tylko na campagnolo, ale i tak jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 26 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 znaczy też nie mam na myśli żeby zaraz superrecord i wogle. tylko no to tak trochę. jakiś dysonans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 A oto moja szosóweczka rama: Cannondale CAAD6 Saeco (56) widelec: Time Slice Ultra Carbon korby: Cannondale Hollowgram Si 53/39T przerzutka przód: Shimano 105 przerzutka tył: Shimano RX100 klamkomanetki: Shimano 600 Ultegra kaseta: Shimano 12-25 łańcuch: Sachs PC-51 Hamulce: Campagnolo Daytona Piasty: Shimano Dura-Ace Szprychy: DT Competition Obręcze: Campagnolo Opony: Michelin Pro2 Race Dętki: Michelin AirComp Latex Stery: Campagnolo Record Mostek: Boplight Team XL 100mm Kierownica: Cannondale Fire 440mm Sztyca: Cannondale Competition Siodło: Selle Italia SLR XP Ivan Basso Pedały: Shimano M520 Waga całości 8,8 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.