pawel-xc Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Kot (w zasadzie kotka) pojawia się wszędzie tam, gdzie coś się dzieje;) Focenie szosy okazało się wystarczającym pretekstem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirspider Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Uff i ja zakupiłem rowerek szosowy Teraz przesiadka z MTB na szose Udało mi się okazyjnie kupić Kellys URC 9.9 Jest to składak. Rama z 2005r. Widelec tylny carbonowy. Rowerek ma śmieszny przebieg (podobno około 1000km). Stan osprzętu jest idealny. Zero zużycia. Najbardziej ślady użytkowania (ale i tak naprawdę znikome) widać na tylnym kole. Ale to drobnostki. Rower wyglada jak nówka Jedyne co mi sie "średnio" podoba to owijka. Ale reszta jest bombowa Nareszcie mam troche carboniku Waga raczej na pewno poniżej 8kg. Dorwe wage to sprawdzę. Mam jeszcze do kompletu pedały LOOK, ale ich jeszcze nie zakładałem i... nie wiem czy założe. Musze przymierzyć bloki czy do moich butów specialized z MTB podejdą Jak nie, to przykręcam pedały z MTB Nie będę się za bardzo rozpisywał. Wszystko na fotce widać. Osprzęt - grupa dura ace. Koła - Mavic Ksyrium SL kokpit (mostek + kierownica + podkładka carbonowa) Bontrager race lite Stery - Ritchey WCS Carbon. Rower kupiłem od gościa, który prowadzi sklep rowerowy. To był jego prywatny rower. Zapłaciłem za niego mniej, niż kosztuje nowa rama z widelcem Oto fotka mojej ślicznotki PS: Kierownica i siodełko zostały już poprawnie ustawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirspider Napisano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 http://img107.mytextgraphics.com/photolava...j-48p7mytkd.jpg Tutaj jest lepsze foto zrobione dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieksuper Napisano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 ja sie tak średnio w szosach orientuje, ale ten kelly's ma pedałki górskie. zaczęli to montować już seryjnie czy jak to jest? osobiście jeżdżę na górskich w singlu ale to dlatego bo nie mam szosowych butów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaska Napisano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 A oto moje "cudo": http://picasaweb.google.com/Kasiabdg/Szosowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubson Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Moj rodzacy sie sprzet http://www.rafalb.aplus.pl/foto/bike/PIG/target0.html Specyfikacji brak, rower nie przybral ostatecznego formatu jeszcze. Co to za rama? Wilier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Ta rama to checker pig. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerex Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 A i ja pokażę ) Cały Siedzisko Widły Profil z profilu Z góry 14-25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Ten brooks by sie celeste albo biały przydał, bo brązowy sie gryzie ... no chyba, że lubisz impresjonizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerex Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Jak siedzę i jadę to go nie widać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 ej dziwne te twoje bianchi :/ rama i widelec wypas reszta już gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerex Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Rama to dawne EV3 więc nie wypas, wypasem byłoby EV4 (FG Lite). A siodełko to nie wypas, hę? Łancuch wypas, w końcu Campa Record. ITM Millennium to był kiedyś sam szczyt, więc wypas. Opony też wypas. Owijka wypas. Kołeczko Avida też wypas, w końcu najwyższy model (bo innego nie ma ). Kaseta to na pewno nie wypas, bo 14-25 to burackie stopniowanie, 11-21 to byłby wypas ;o) A tak na serio, miałem okazję nabyć szosówkę po świetnej cenie, potem zmieniłem ramę, zmieniłem widelec, siodełko, kierownicę, owijkę, pokombinowalem z kasetami. Dostosowałem rower do swoich możliwości i swoich za długich nóg i za krótkich rąk jak na mój wzrost (stąd tyle podkładek pod mostkiem). Moje wlasne możliwości fizyczne nie są w stanie nawet zbliżyc się do możliwości technicznych jakie daje ten sprzęt... Więc po co mi większy wypas? Może raz w roku zdarza się, że pojadę jakaś trasę w takim tempie, że potem mogę sobie usiąść i powiedzieć sam do siebie: "dzisiejszą jazdą zasłużyłeś na ten rower". Poza takimi chwilami, w zasadzie wstyd się z moimi możliwościami na takim rowerze pokazywać między ludźmi ;o) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirspider Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 ja sie tak średnio w szosach orientuje, ale ten kelly's ma pedałki górskie. zaczęli to montować już seryjnie czy jak to jest? osobiście jeżdżę na górskich w singlu ale to dlatego bo nie mam szosowych butów tongue.gif Mam pedały LOOK'a które dostałem do roweru, ale nie mam bloków. Pozatym mam buty z MTB Na razie zobacze jak mi sie tak będzie śmigało Jeśli faktycznie będą za małe te pedały to pomyśle wpierw nad zaimplementowaniu bloków do moich Speców z MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Od wczoraj stałem sie posiadaczem rowerku Scott Speedster S 30. Jeszcze nim nie jeździłem na razie czekam na pedały. Zmienie w najbliższym czasie sztyce na sztyce z jarzmem w osi pionowej i będę zbierał na jakieś dobre kółeczka. Zdjęcia robione telefonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 bardzo fajna szosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 fajna sprawa... i kolejny stereotyp złamany: szosa nie jest tylko dla 60letnich dziadków (ale to wg cywilów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 eee tam ja też śmigam na szosie a nie jestem dziadkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 napisałem że "dla cywilów" reasumując: tak trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Dla mnie cywile to wszyscy, bo po poligonie bynajmniej nie jeżdżę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł 13 Napisano 7 Marca 2008 Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 a ja na zime mam Zielonego pawlaczka xD na sorze - piekna ta bestia :PP a na sezon hmm.. powiem jak dostane :PP (ale juz moge zdradzić że to meridka..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazz93 Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 A to moje cacko ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picia98 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Pochwalę się moim pierwszą szosą Szosa jest z drugiej (ciekawe czy tylko ) ręki. Jest ona jedną wielką zagadką dla mnie Aczkolwiek jeździ jak dla mnie bardzo dobrze, a przynajmniej jak na rower za niecałe 200zł. Z powodu że nie wiem za dużo o rowerze więc piszę to co można wyczytać na częściach. Rama - Mercier Rozmiar ramy - M (54-56cm?) Widelec - Zagadka, ale chyba od kompletu. Mostek - Competition (Made in France) Kierownica - Baranek Klamki hamulcowe - Sulky Kurki od przerzutek - Huret Przerzutka przednia - Huret Korby - Solida (56/4x?) Wkład suportu - ?? Przerzutka tył - Huret Kaseta - Dura-Ace Hamulce - CLB Piasta przód - Chyba Shimano Piasta tył - ?? Obręcze - Mavic MA2 700c Opony - Continental Super-Sport 25-622 (700x25c) Sztyca podsiodlowa - ?? Siodło - Selle Royal (wyciągnąłem z mojego MTB) Pedała - ?? (Kupuje sobie jakieś noski ) Mam takie pytanko > opłacało się jak na pierwszą szosę za ~200zł? Może ktoś wie coś więcej o firmach Mercier, Sulky lub Huret? >Click>14 zdjęć tego roweru na Picasie<Click< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel49 Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 moje statki to merida road 904 napęd sh tiiagra ospzęt ritchej comp giant tem once osprzęt campa veloce 9s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misz Napisano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Witam. kupiłem pierwsza szosę. Merida 903. na pełnej tiagrze. Na początek wystarczy, a potem zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 To jest zawsze dziwne.Kupujemy rower i co mówimy "na początek wystarczy".Nie wiem jak u Was u mnie początek trwa niemiłosiernie krótko po czym zaczyna się wymiana części.Czasem wydaje mi się ,że lepiej by było sobie poskładać rower -przynajmniej tak jest w moim przypadku A to moja szosówka od nowości się trochę zmieniła W tym roku i jak dobrze pójdzie to już za miesiąc zmieniam koła te niemiłosiernie klocowate.Poza tym rower będzie bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.