horny Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 No to teraz w trasę. Czekamy na pierwsze wrażenia z jazdy Powiedz BIZON jeszcze, czy Twój niepokój o koła ma jakieś uzasadnienie, czy tylko intuicja Ci podpowiada, ze są liche. Przypomina mi się taki stary kawał. Wychodzi facet do pracy, a żona od rana biadoli - "pewnie dzisiaj znowu wrócisz nawalony - ależ zapewniam cię, że nie - odpowiada mąż. Po chwili żona - znowu wrócisz pijany, już cie znam - na pewno wrócę trzeźwy - odpowiada mąż O 20:00 w drzwiach stoi zakręcony jak beka po śledziach mąż i mówi - krakała, krakała i wykrakała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Po prostu jakoś miałem problemy z tylnim kołem w góralu i jakoś mnie nie pokoi ta mała liczba szprych no ale zobaczymy w praniu .Obym się mylił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horny Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 ...jakoś mnie nie pokoi ta mała liczba szprych 28 - to mała liczba? Schimano WHR550 ma w tylnym kole 20 szprych i wytrzymuje. "Bedzie dobrze, bedzie pan zadowolony..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Heja. Swoja szose rozebralem na czesci pierwsze i czekaja na przyszly sezon. Teraz jezdze na goralu. Przejechalem na niej 5000 km i nie narzekam. Do tego kola Fulcrum Racing 5 + Veloce. http://www.users.dolinka.net.pl/~przemek/rama.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaFranek Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Fajna rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotman Napisano 26 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Ad Przemek: ile waży rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 26 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dziś odbyłem pierwszą jazdę.Trochę mnie rzucało na początku ale potem się wszystko unormowało .Dziwna pozycja ,ale to kwestia przyzwyczajenia .Powiem tak to nie jedzie to frunie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 26 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Bizon jaki dystans na poczatek zrobiłeś ? Bolalo coś po śmiganiu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 26 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Ad Przemek: ile waży rama? Nie wiem nie mam gdzie zwazyc a chetnie bym to zrobil. Na WWW podaja ze 1,2 kg ale pewnie najmniejszy rozmiar. Zreszta wiadomo ze 99% firm klamie w podawaniu wagi ram, osprzetu... Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 26 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dystans był bardzo malutki bo niemiałem za wiele czasu było to 9 km.Wydawało mi się jakby był mostek za długi za daleko wszystko.Czy jest jakiś sposób na dobranie długości mostka ,czy każdy dobiera tak jak mu wygodnie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badb Catha Napisano 26 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Raczej powinno dobierać, jak komu wygodnie. Najpierw spróbuj wyregulować pozycję, przesuwaniem siodełka. BTW, po 9 km, to nie dowiesz się, czy pozycja jest zła. Brata dopiero po przejechaniu 50 km zaczynały boleć plecy(wycieczka pow. 70km). Jeżeli to Twoje pierwsze jazdy na szosie to się musisz przyzwyczaić. Na razie nie zmieniaj ustawienia, tylko wyjeździj troszkę km. Podoba Ci się uczycie, że "rower sam jedzie"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 hehe bizon poczul moc posmigaj troche zanim zaczniesz cokolwiek zmieniac. ja przez pierwsze 400km regulowalem zeby dobrac sobie odpowiednia pozycje, udalo sie, i jezdzi sie cudownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horny Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Od czasu zakupu swojego BH targały mną wątpliwości, czy nie wyrałem za dużej ramy. Taki panuje obecnie "trynd" do mniejszych ram, a w BH jest trochę dziwna numeracja, więc ... . Właśnie wczoraj na wycieczkę przyjechał kolega takim samym rowerkiem tylko o numer mniejszym. Oczywiście dokonałem próbnej jazdy i ... teraz jestem pewien, że wybór mój był prawidłowy Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Teraz za wiele nie pojeżdże ,na wiosnę dokonam właściwego ustawienia Tak tak poczułem moc młody Padwanie ,niech i moc będzie z Wami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1s1983 Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Heja to moja nowa szosa,wczoraj odbyla test ride. Rama Accent via Montana Osprzet pelna sora Siodelko San marco Blaze Kiera,mostek,sztyca Accenta Kola shimano Wh-r500 Opony Panracer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotman Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Pozostaje tylko pogratulować i zyczyć szerokiej drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jażem Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Witam! Oto mój rowerek z nową ramą. Rama:Scott Addict Ltd. Widelec:Addict Koła:Mavic Ksyrium SSC SL Hamulce:Shimano Prototype BR A500 Kaseta:Record 10 st/ti Przerzutka tył:Record 2005-średni wózek Przerzutka przód:Chorus triple 2005 Klamki:Record Ultra 2005 Korba:Chorus Carbon 2006 ze śrubami alu Suport:Stronglight SBB ti Łańcuch:Record Ultra Mostek:3TTT"The Stem" Kierownica:3TTT"Forma SL" Owijki:Fizik Top cap:własny tuning-węglowo/kevlarowy 1g,bez gwiazdki Kable:Nokon Opona przód:Conti Supersonic-20 Opona tył:Conti GP4000-20 Pedały:Speedplay Zero ti Dętki:Conti Supersonic -zawór 36mm Zamykacze kół:własny tuning-przód alu,tył tytan Siodło:Selle Italia SLR Uchwyt siodła:własny tuning 38g Licznik:CicloControl HAC5 WAGA:6367g Jeżeli ktoś zechce oświecić mnie,jak załączyć fotki,zrobię to.Na razie poddałem je kompresji poniżej 100k i próbuję ściągnąć je do załączników za pomocą funkcji "przeglądaj",ale wciąż dostaję informację"użyta przestrzeń dostępna dla załączników 0bajtów". Połamania szprych życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 www.fotosik.pl uploaduj je tam i potem wklej linki do miniaturek na forum No bo bez kitu zdjęcia addicta to trzeba zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jażem Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 www.fotosik.pl uploaduj je tam i potem wklej linki do miniaturek na forum No bo bez kitu zdjęcia addicta to trzeba zobaczyć Dzięki Puchatek.Już próbuję. http://images20.fotosik.pl/367/1786f34f3d5eaa68m.jpg http://images21.fotosik.pl/312/8cda37829f29274em.jpg http://images21.fotosik.pl/312/70e9a621440bbaa4m.jpg http://images20.fotosik.pl/367/5e2910449fa7944dm.jpg http://images20.fotosik.pl/367/0569b8f442eccc28m.jpg http://images20.fotosik.pl/367/b28d6c33eaefbca8m.jpg http://images21.fotosik.pl/312/27c3ad8de076a23dm.jpg http://images21.fotosik.pl/312/ab56b86153ceec32m.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Nie to miałem na myśli Dodajesz zdjęcie a potem wybierasz opcję: "Miniaturka na forum" a nie po prostu miniaturka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jażem Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Nie to miałem na myśli Dodajesz zdjęcie a potem wybierasz opcję: "Miniaturka na forum" a nie po prostu miniaturka Ups!.Chyba lepiej idzie mi majstrowanie przy rowerach,niż na kompie. No to jeszcze jedna próba. Przepraszam za bałagan.Chyba wyszło, że już się naumiałem, więc następnym razem wyślę coś gratis z mojego "muzeum". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 ciekawi mnie tylko ta mała niekonsekwencja - skoro włożyłeś w rower tyle pracy i zapewne uczucia (cały ten 'tuning'), czemu nie postarałeś się o porządne koła? co jak co ale ksyriumy do uberbike'ów pasują jak pięść do nosa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Tak czy inaczej rowerek cuuudo. Wybacz że zapytam, ile kosztował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Rower wygląda czadersko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jażem Napisano 24 Maja 2007 Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 ciekawi mnie tylko ta mała niekonsekwencja - skoro włożyłeś w rower tyle pracy i zapewne uczucia (cały ten 'tuning'), czemu nie postarałeś się o porządne koła? co jak co ale ksyriumy do uberbike'ów pasują jak pięść do nosa.. Koła kupiłem 2 lata temu na miejsce zużytych Cosmic do ramy Fondriest Altec2 wartej 2600zł.W tym roku było mnie stać na nową ramę,a że poprzednia to całkiem dobry sprzęt,nie było sensu wywalać kasy na coś odrobinę lepszego,tylko pójść po całości,by nie mieć za rok,dwa niedosytu.Rama waży połowę poprzedniej i jest sztywniejsza,więc czuję podczas jazdy,gdzie są moje pieniądze. Podobny problem z niedosytem byłby w przypadku kół.Ksyrium to świetne koła i moim zdaniem z tej samej półki,co Addict.I rama i koła,to doskonały koń roboczy peletonu, modele wielkoseryjne,a nie custom, z górnych półek cenowych.Porównanie:Addict mnie kosztował 1900 funtów-Serotta Meivici się ceni 5500.Podobna różnica cenowa występuje między Ksyrium SSC SL a Lightweight. Nie ukrywam jednak,że chętnie zamieniłbym Ksyrium na LW,ale tu odpowiedź na twoje pytanie:po prostu MNIE NIE STAĆ.I tu mam ciekawostkę:gdyby mnie było stać,Lightweighty chciałbym wciąż połączyć z Addictem,nie z Serottą.Nie wybrałbym tej ramy mimo całej elegancji,bo uważam ją za gorszą od wielu tańszych ram.Może zastanawiałbym się nad Parlee,ale chyba wybrałbym Addicta.Ma porównywalne parametry,a kradnie sporo gramów na sztycy.A ja jestem za jak najlepszym stosunkiem wytrzymałości do masy. Przed pojawieniem się Addicta przymierzałem się do Cervelo R3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.