Jażem Napisano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Mój najnowszy nabytek Fajny sprzęt. Owijka dla gościa, co ma łapę jak mały cygan nogę. Możesz zapodać co to za jedna i czy aby jedna warstwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fengtao Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Co sądzicie o moim składaku (czarno widzę...)? Składniki: Rama: aluminium 7005 Widelec: Ritchey karbon Mostek: 3T ARX Team Kierownica: 3T Ergosum Przerzutka tył: Shimano Ultegra 6700 Przerzutka przód: Shimano Dura Ace 7800 Klamkomanetki: Shimano Dura Ace 7801 Kaseta: Shimano Ultegra 10 speed Hamulce: Fouriers CNC Korby: Shimano Ultegra kompakt Sztyca: Ritchey Siodło: Selle Italia SLR TT Koła: Easton EA70 Opony: Vittoria Rubino Pro Pedały: Shimano M540 Waga: 7,9 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jażem Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Co sądzicie o moim składaku (czarno widzę...)? Pewnie - czarno jeżeli mówimy o kolorze roweru. Reszta się zapewne pokręci długo i dobrze. Może poza oponami. Jak się skończą, polecałbym którekolwiek Continentale - w zależności od tego, czy bariery cenowe będą grać rolę. Możesz powiedzieć co to za koszyki na bidony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Fajny rowerek.Ile ważą koła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fengtao Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Faktycznie opony nie są najlepsze, podczas jazdy czuć czasami, że nie najlepiej "kleją" się do asfaltu, choć wagowo są całkiem ok (220 gram). Tak czy siak chcę najpierw te zajeździć, następne będą Conti 4000. Bidony sa z firmy Point, są z karbonu, ważą po 24 gramy. Koszt jednego ok. 70 zet (kupione na wyprzedaży w Karstadtcie w Niemczech). Koła ważą razem 1650 gram. Nie są najlżejsze, ale za to diablo wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeckyllAndHyde Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Moja pierwsza prawdziwa szosa (juz jej nie mam): Bottecchia na stalowej ramie Columbus AELLE - fajna wersja z bialym osprzetem. Jezdzilem na bialym siodle Flite, z tym co na fotkach poszla do ludzi. Osprzet to mieszanka Suntour i Modolo Felgi na szytki Ambrosio Olympic Champion Kiera i mostek 3TTT P.S. mam jeszcze fotki moich 3 innych kolarek, ale bede wrzucal sukcesywnie, zeby rozruszac watek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpamBoot Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Kross Vission 2009 na osprzęcie Shimano Sora. Jak wam się podoba ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharub Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Moja pierwsza kolazowka, zakupiona niedawno. Bridgestone RS800, poszperalem w necie i rower pochodzi z okolo 1980/90. Na osprzecie Shimano 105 (Gold Arrow). Obecnie mam na niej zalozone oponki Schwalbe Lugano w kolorze czarwono-czarnym, ktorych nie ma na zdjeciu. Pozdrawiam : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakeShake Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Serious Furcia Moja pierwsza szosa, świetny zakup poprzez niemiecki Ebay, osprzęcik na Tiagrze i Ultegra(tylna przerzutka) Rocznik 2009. Malowaniem przypomina mi Cube Aerial NIe mogę coś wgrać zdjęcia,to macie tu link : http://img691.imageshack.us/img691/9379/imgp0022c.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiZi Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witam Moja pierwsza szosa kupiłem ją 2 tygodnie temu. Osprzęt shimano, hamulce weinmann. Niemiecki rowerek sprint bauer . Trochę przy niej popracowałem i wygląda tak. Co o niej sądzicie? Więcej zdjęć w GALERII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeckyllAndHyde Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 wyglada super! mozesz brac sie za ulepszanie czesci - klamki, mostek i sztyca. ja bym tez odkrecil (jesli sie da) ta oslone przedniej zebatki - bedzie wygladalo bardziej pro:) jesli chcesz, zeby sia za toba ogladali, daj jeszcze takie naklejki: http://cgi.ebay.at/COLNAGO-Aufkleber-Set-Rennrad-Bikes-Downhill-Carbon-/330454730773?cmd=ViewItem&pt=Fahrrad_Zubeh%C3%B6r&hash=item4cf0a30815 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serav Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Mam szosówkę Merida Road 880 . Chcę wymienić mostek na krótszy, możecie mi coś polecić godnego uwagi ? Jak w ogóle mierzy się długość mostka? Mierzy się całość czy od średnicy obejm ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beetlebum Napisano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 A co myślicie o starych kolarzówkach Peugeot? Dużo trzeba przy nich popracować? Nadają się na początek z szosą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jażem Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 A co myślicie o starych kolarzówkach Peugeot? Dużo trzeba przy nich popracować? Nadają się na początek z szosą? Nadają się. Solidne stalowe ramy. Ilość pracy kompletnie nie zależy od tego, czy to Peugeot. Jak rama, ani widelec nie są kopnięte, to zależy wyłącznie od stopnia zużycia części, które lubią się zużywać, oraz od tego, czy stać nas na wymiany sprzętu typu pedały zatrzaskowe zamiast nosków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beetlebum Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Chodzi mi szczególnie o starsze rowery dostępne na allegro.pl. Fakt, nie tylko stare Peugeoty. http://allegro.pl/rower-szosowy-caly-na-dura-ace-shimano-i1201514805.html http://allegro.pl/idealny-rower-szosowy-cilo-lindenau-i1200442918.html http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=16484&price_from=&price_to=500&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&buy=0&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=t&clear_cookie=0&change_view=Poka%C5%BC&a_enum[52]=all&a_enum[180]=all&a_text_f[420][0]=&a_text_f[420][1]=&a_text_f[307][0]=&a_text_f[307][1]= Co sądzicie o tych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panda131 Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 No to może pokaże rodzinne szosówki Moja: Brata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jażem Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Chodzi mi szczególnie o starsze rowery dostępne na allegro.pl. Fakt, nie tylko stare Peugeoty. http://allegro.pl/rower-szosowy-caly-na-dura-ace-shimano-i1201514805.html http://allegro.pl/idealny-rower-szosowy-cilo-lindenau-i1200442918.html Z tych dwóch zdecydowanie wybrałbym Cilo, bo zdecydowanie nowsza generacja osprzętu, a jak do tej pory 500zł różnicy. Ten droższy niby na Dura Ace, ale przerzutka z czasów jeszcze przedpantografowych, więc Cilo dużo lepiej. Różnicę w cenie można zagospodarować na zapoczątkowanie podnoszenia klasy. O ile szybko zauważyłem, jest różnica w rozmiarach, więc zdecydowałbym się na Cilo pod warunkiem, że rozmiar mi pasi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUBUs Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 panda131 ładne rowerki. Jak się spisuje Spec ? Jak z wytrzymałością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panda131 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Spec to bardzo dobry rower. Jest stabilny. Rama i koła wytrzymałe. Naprawdę dobry sprzęt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 merckx przekozak jak dla mnie. a co do przemalowanej niemieckiej szosy - ffuuuu.szkoda starego malowania. zbyt wiele jest rowerów typu "zedre lakier i pomaluje rame sprejem w piwnicy" wygląda jak ghost bike jakiś. a naklejki colnago zrobią jeszcze większą wiochę, ci co się nie znają to i tak nic im to nie powie natomiast nawet mało ogarnięty człowiek spojrzy i powie "prześwity w które można wsadzić słownik, geometria ukrainy, brak trefli na mufach i mocowanie tylnego hamulca z puszki po konserwie - jak to jest colnago to ja jestem armstrong" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izbic Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Mój pierwszy szybkopomykacz. Rama Mustang Alu6061, osprzęt Sora, stery Richey, koła Rigida Safety Line...na początek jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 moje małe cudo ale niestety muszę się z nim rozstać z braku funduszy na studia http://picasaweb.google.pl/krewniak2007/Trek19?feat=directlink może ktoś chce przygarnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeckyllAndHyde Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 natomiast nawet mało ogarnięty człowiek spojrzy i powie "prześwity w które można wsadzić słownik, geometria ukrainy, brak trefli na mufach i mocowanie tylnego hamulca z puszki po konserwie - jak to jest colnago to ja jestem armstrong" nawet mało ogarnięty człowiek spojrzy i pomysli "prześwity w które można wsadzić słownik, geometria ukrainy, brak trefli na mufach i mocowanie tylnego hamulca z puszki po konserwie - widac ze chlopach lubi swoj rower, bo chcialo mu sie wkladac tyle pracy w cos takiego" Moja druga Bottecchia: Rama: Columbus Aelle Osprzet: poza klamkami Full Shimano 600 (pierwsza wersja) Siodlo: Selle Italia Nitrox (odradzam!!!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 9 Października 2010 Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Tadam! Carrera Nitro Nie mialem wczesniej szosowki wiec zaprzyjazniony sklep rowerowy zlozyl mi ja pod moja sugestie Model chyba 2008 czy 2007..lezala ramka sobie w sklepie tyle czasu i czekala na mnie Ogolnie sh 105, pedaly time'a, kolka mavic aksium race. Pewnie za torebke podsiodlowa mnie brac szosowa zgani W srodku zestaw podstawowy czyli pompka, naboje, detka, klucze Ot zestaw pierwszej pomocy Pare innych ujec : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1S8 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 no to i ja sie pochwale swoją Cube Agree Pro Compact na full ultegra. tuż po wyjęciu z kartonu do tego wiadomo istrukcja i jak widać na załączonym zdjęciu karton z enegretycznymi drobiazgami ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.