Gość BikerFG Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Na temat opon Maxxis Detonator slyszalem rozne opinie, ja po przejechaniu 1200 km na swoich, na tylnej zauwazylem cos takiego: Na pierwszy rzut oka moze sie wydawac, ze jest ona uszkodzona mechanicznie, ale mi sie wydaje, ze ona normalnie sie rozdarla (ostatnio dopompowalem ja tylko do 5 atmosfer). Opna juz nie nadaje sie dojazdy, bo zrobil sie "balon". Moze ktos z Was juz mial jakies doswiadczenia z tymi gumami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 http://groups.google.pl/group/pl.rec.rower...c838e7b40ba1c76 Wydaje sie, ze to nie przypadek, jaka cena taka jakosc, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 http://groups.google.pl/group/pl.rec.rower...c838e7b40ba1c76 Wydaje sie, ze to nie przypadek, jaka cena taka jakosc, niestety. Miałem też pewna nieprzyjemna przygodę z oponką, byl to jakiś no name za 25 zł, po 500 km zupełnie się przetarła, teraz jeżdze na Kendzie, na razie ok, nazwę podam później jak oblookam szosóweczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpasti Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 ja mam w szosie micheliny pro race 1 i oponki są zaiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 ja maxxis zamienilem dziaij na: pierwsze 50 km na nich zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 ja maxxis zamienilem dzisaj na: Szczere wyrazy współczucia...Aktualnie mam najwyższy model Continental'a i... po niecałych 100 km mają przetarte boki w 3 miejscach :!!: Kiedyś miałem jakieś tanie drutówki Continental i wyrzuciłem po 500 km - kilkanaście wystrzałów bez powodu każdego by wkurzyło Oby Tobie lepiej służyły... - ja na tę firmę więcej nie dam się nabrać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślepa Genia Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 co wam tak strzelają te opony?? ja na tanich drutuwkach (Vee Rubber) przejchałem 5000km i było OK. Teraz używam Kendy i też na razie nie ma problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 co wam tak strzelają te opony?? Wszystkie nie strzelają - na Michelin'ach zrobiłem ponad 12 tyś. i były jak nowe, przez ten czas jeden raz złapałem gumę - niestety musiałem je wymienić, bo jakiś gnój mi je pociął... (oczywiście kupiłem takie same).Ale do nowewgo roweru zachciało mi się eksperymentować... Przód: Tył: te przetarcia musiałem podkleić od wewnątrz, bo dętki wypychało... Przypominam - to są opony Continental GP Force/GP Attack - za ponad 300zł, po 100 km... :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślepa Genia Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 poprostu szok ze po tak krótkim czasie użytkowania takie rzeczy sie dzieją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 ja za to jakos mam zaufanie do continetala, moze dlatego, ze mialem slicki do gorala takie: dawaly rade, chociaz tak sie zlozylo, ze nie jezdzilem na nich dlugo. od strony trakcyjnej jezdzilo mi sie na nich swietnie, nawet zima jak widac: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogut89 Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Ja jeżdże na Michelin'ach Race Pro czy jakoś tak,i nie narzekam...super oponki,i bardzo wytrzymałe;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prawie jak premier Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Mam Michelin Megamium i żyją a mają już kilka tysięcy na koncie (nie wiem dokładnie ile bo odkąd mi padł licznik jezdze bez). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefe Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 hmm... ja jeżdżę (chociaż to dosyć gruba opona) na tanim CST, ważę ponad 90 kg, nie oszczędzam roweru (leśna szybka jazda) i przejechałęm na tylnej oponie około 4200 km... nie widzę jak na razie żeby coś się działo z oponą. zapłaciłem za nią na pewno nie więcej niż 20 złotych. przez ostatnie dwa miesiące i początek czerwca przejechałem na niej jakieś 2300 km. z przodu mam założonego maxxis calibos... przejechałem na niej ponad 9000 km... dalej śmiga. od momentu założenia jeszcze jej nie ściągałem... napompowana też była tylko raz (później już tylko dopompowanie). opona też w cenie około 25 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Jezdzisz po lesie szosowka? Szybko szosowka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefe Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 nie, jeżdżę po szosie dosyć sporo... jak na rower przeznaczony do jazdy mniej szosowej. ogólnie chciałem zaznaczyć, że często tanie opony wytrzymują dłużej i więcej niż nie jedna opona za sporo większe pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Ogólnie chciałem zaznaczyć, że często tanie opony wytrzymują dłużej i więcej niż nie jedna opona za sporo większe pieniądze.Powiedziałbym raczej więcej wytrzymują cięższe, a nie tanie... choć najczęściej to się do tego samego sprowadza.Ja kupowałem jak najlżejsze - gdy rower waży 7kg to każdy dodatkowy gram ma istotne znaczenie... Jak te Continental'e się rozlecą to kupię Michelin'y - stracę co prawda jakieś 50g, ale trudno - rower służy przede wszystkim do jeżdżenia, a nie noszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.