KarolKrns Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Witam, kupiłem nowy rower i prawdopodobnie w czasie transportu, 'cos' wykrzywiło nieco jedną ze szprych - patrz zdjęcie w załączniku. Jest to tylne koło. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Mogę to tak zostawić, czy udać się do serwisu? Da radę to jakoś wyprostować? Pozdrawiam.
ILC Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Jedna szprycha to nie problem, szprychę kupisz w cenie około 1zł/szt, założyć, naciągnąć i po sprawie. Ewentualnie będzie jeszcze potrzebne centrowanie koła.
KarolKrns Napisano 22 Lutego 2014 Autor Napisano 22 Lutego 2014 Sama obręcz jest prosta, rower do tej pory nie ma przejechane więcej niż 4km Czyli spokojnie mogę podjechać tym rowerkiem do serwisu (jakieś 15km) i tam przedstawić problem?
Mod Team Puklus Napisano 22 Lutego 2014 Mod Team Napisano 22 Lutego 2014 Ja bym tej szprychy nawet nie dotykał bo poco, ja swoje nie tak zginałem żeby zapleść koło ... Na pewno sie prze urwie a już na pewno nie w tym miejscu
robertrobert1 Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Należy wiedzieć, że szprychy w kole działają na rozciąganie więc jeśli zacznie koło pracować do szprycha będzie się rozciągać i ... prostować. Tak małe wygięcie kompletnie w niczym nie przeszkadza i szybciej cały napęd w rowerze padnie czyli po 10 000 km niż owa szprycha pęknie lub będzie miała jakiś negatywny wpływ na jazdę. Moim zdaniem to w ogóle tym się nie przejmuj.
yamaha1 Napisano 22 Lutego 2014 Napisano 22 Lutego 2014 Nie zawracaj sobie tym głowy - ciesz się jazdą :-)
KarolKrns Napisano 22 Lutego 2014 Autor Napisano 22 Lutego 2014 to samo mi powiedzieli w 'serwisie' Także jestem spokojny Dzięki, temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.