wormage Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 tak ja w tytule co juz umiecie ? ja raczej nie moge pochwalic zbyt duzm wachlarzem trikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 . . coś co tygrys. .ek każdy umie wheelie . . . nie cuduje raczej więc nie za wiele . P.S. umiem też 360 kierownicą na bmx -=Free Bump=- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeO Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 to ja pierwszy. jestem dumny z dwóch trików, które w życiu zrobiłem: -umiem zrobić 10 metrowe wheelie -kiedyś zrobiłem supermena z nieudanym lądowaniem na super sprzęcie do DH i hardcorowego FR a był to sprzęt: WIGRY Nie ma to jak moje triki w takim tępie za miesiąc zrobię backflipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek Płatek Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Nie ma szaleństw, ale pochwalić się można. Na Meridce walnę około 30 metrowe wheelie. Wiocha. Na bmxie: barspin raz na 4 wychodzi elegancko bunny hop na około 30 cm manual na 6 metrów (czasem), średnio około 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 A ja nie umiem żadnych trików. Bo bunny hop na 10 cm to żaden wyczyn. Wheelie i manual mi w ogóle nie wychodzą, wolę się skupić na ćwiczeniu równowagi i pokonywaniu zakrętów. Lubię zrobić ładnego slide'a nie używając hamulców. :twisted: Ale bunny by się przydał, chyba jedyny trik przydatny w czasie jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba888 Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Lubię zrobić ładnego slide'a nie używając hamulców. :twisted: Niby jak jeśli można wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 ja na razie z trikami też cienko. na razie skakam bunny hopa na 15cm. Skręcam kierownicą przy skoku o 180". A możecie mi powiedzieć co to jest za trik ten wheelie (i jak to się czyta po polsku - łili?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Niby jak jeśli można wiedzieć Trzeba się mocno rozpędzić i wejść odpowiednio (czyli ostro) w zakręt. Na asfalcie nie wyjdzie ale na ubitej suchej drodze ziemnej, albo szutrze jak najbardziej. Trzeba tylko dociążyć tył, bo jak nam sam przód ucieknie to będzie kiepsko. Reszta to kwestia prędkości. Tylne koło dużo łatwiej wpada w poślizg kiedy jedzie się na niskim ciśnieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzyn Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Hmmm Manual Barspin Bany X-up hmm Kiss umiem tez pedalować )) Ucze sie Barspin to manual kankan Grind i bany to manual Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Kilko metrowy Wheelie na stojąco, manual ze 2 m , Bunny na ... hmmm z 30 cm... dawno nie jezdzilem i nie pamietam dokładnie... endo dosyć sporawe i ze 2 m na przednim kole przejadę w stujkę na tylnim kilkosekundową w wheelego , Z bunnego 90 stopni kierownicą okręcę i odkręcę ... no i jakieś skoki w boki i downstairs manual Wheele to to samo co manual, tylko, że dodatkowo przy wheele się pedałuje - sposób w jaki się siedzi/stoi nie ma znacznia, chodzi tylko o to czy się pedałuje, czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ja jeżdze na MTBku ale czasami spuszczam siadełko i troche szaleje.Umiem 180 na przednim kole(to sie chyba nazywa front spin) i przeskakuje stojącą 1,5 litrową butelkę(ok20 cm) TYLE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 u mnie bedzie tak: bunny hop na 40cm, endo, 180 jak sie postaram, one hander, ale tylko na niektórych hopkach , niepełny table top. barspin z krawężnika . Starczy. jak coś bedzie więcej to dopisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pachfin Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 hmm jak triki to triki bunny na 73 cm (taki jest max na dwa koła) pedal up'a na 60 cm barspina 360 ale na streetowce kolegi pedal kicki w ilosciach dowolnych, drop off, drop, wheelie na starym bajku to tak zatrzymywalem sie kolo 1,5 km rózne kombinacje bany to manual (krotki bo krotki ale daje rade) ucze sie front pogo (skakanie na pzrodzie) abubaka, i inne rozne smieszne rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wormage Napisano 6 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 no to calkiem niezle a od kiedy uczycie sie trickow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pachfin Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 ja jakis rok ? moze ponad ale to i tak dopiero jest początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 na poważnie zacząłem jeździć jakiś rok temu i cały czas (mam nadzieje) sie rozwijam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ja umiem jako takie wheelie i trochę standing wheelie, manual: rekord 20m, bunny do 40cm, na hopki od tego weekendu zacznę jeździć jak będę miał kompletny sprzęt. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Hmm to moze Ja Ja Bunny=55cm MAX ( przeskakiwanie cegiel z ladowaniem na tyl:P) =47cm wskakiwanie na murek takze na tyl:) Wheelie... nie umiem:P Manual... moze 5 metrow:P Front pivot = dochodze do 180 jak ise staram Back pivot = tlyko z dokrecenie od pivota na przodzie: dojde do 1/3 obrotu(pelny obrot = 360*) SIde hop = bez kopniecia czyli bunny w bok ds manual = jakies 8 schodkow drop = cos ponad metr... nie plaskie:D stairs gap = 1.5m Kick = wyjdzie 1 na 1000000 ( ale dam rade ... taka mam nadzieje:D) stójka:D kangaroo = po 15 mi sie zazwyczja odechciewa:P Wylapuje o co "lotto" w no footerze i to chyba wszystko... nie liczac jakichs wyglupow ktore nie maja nazwy i nie sa trickami Pozdr. PoleK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 to sie chyba nazywa front spin Front pivot Nie mogłem edytować, a chciałem wspmnieć, że jezdze od ok miesiąca niecałego (ale tego jezdzenia nie za wiele i tak jest - skool, okropna pogoda, kontuzja nogi, złamany hak itp. ), a wczesniej na starym umialem podskoczyc 2 kolami (tak np. w bok na kraweznik) i to chyba wsio...no i z łilii ze 2 - 1 1/2 przekrecenia korbą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Polek mi przypomniał, że umiem robić jeszcze side hopa na krawężnik tak z 30cm na bok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 http://www.metacafe.com/watch/95579/amazing_bike_tricks/ O to filmik jednego kolesia...najbardziej mi sie podoba jak przeskakuje z jednej szyny kolejowej na drugą I jeszcze jeden filmik http://www.funmansion.com/html/fm-Amazing-Bike-Skills.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 przyznam koleś niekiepski. Faktycznie na tych torach to wymiata:) Ale niech mi ktoś powie co to za piosenka leci w tle? O jungle in the city czy jakoś tak. Z góry THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Nie widziałem ale jak city i jungle to może Guns N' ROses - Welcome to the Jungle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 to fajnie że strzelałeś z piosenka ale guns n roses znam i zdecydowanie nie jest to to:( ale dzięki za chęci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 No właśnie piosenka jest naprawdę fajna..też chciałbym wiedzieć co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.