l3cho Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) Witam 1. Posiadam w swoim rowerze obecnie hamulce v-brake marki AVID. Od jakiegoś czasu mam z nimi problem gdyż za każdym razem gdy zdejmę tylne koło i założę z powrotem, koło ociera o klocki. Wyreguluje v-braki, ściągnę koło założę i znowu ociera i tak w kółko. Co może być tego przyczyną: - scentrowane koło? - coś z piastami lub szybko zamykaczami? - uszkodzone gniazdo osadzenia koła ( w zeszłym sezonie miałem wypadek, gruba gałąź dostała się między szprychy i wygięła mocno hak tylnej przerzutki, jest możliwe żeby coś wygięło, poszerzyło gniazdo?). http://www.iv.pl/images/10489949078923274069.jpg 2. Mam zamiar wymienić hamulce na tarczówki, wybrałem następujący zestaw: a) Koła: obręcze 3 komorowe, Alexrims DP20 kapslowane, stożkowe, piasty Novatec na łożyskach maszynowych NT-D041SB (2 łożyska) NT-D042SB (4 łożyska), 6 śrub, szprychy 36 sztuk CnSpoke nierdzewne 2,0mm, Hamulce: Shimano Deore BR-M615, okładziny żywiczne c) Tarcze: 2 x SHIMANO SMRT56 160mm Jazda w większości teren, bezdroża, lasy, pola, góry. Proszę o pomoc oraz o ocenę zestawu. Pozdrawiam. Edytowane 21 Lutego 2014 przez l3cho Cytuj
jasinski21444 Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 1. To absolutnie normalne. 2. Spoko zestaw , bez problemu da radę Cytuj
ernesto Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 W moim przypadku pomagało nacisnięcie na klamke hamulca nogą i wtedy zamykałem samozamykacz cały czas trzymając klamke hamulca wcisnięta . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi