Franiuu Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Witam! Od zawsze sam serwisowałem swój rower, wszelkie naprawy wykonywałem samodzielnie wg wskazówek bardziej doświadczonych kolegów i poradników internetowych. Znajomy zwrócił się do mnie z prośbą o przeserwisowanie jego roweru. Oto co jest do zrobienia: -wymiana linek i pancerzy -regulacja przerzutek i hamulców -wyczyszczenie i smarowanie napędu -wymiana wkładu suportu -wyczyszczenie i wymiana smaru w sterach - wymiana klocków hamulcowych - ewentualnie serwis pedałów spd (m540) (w zależności w jakim są stanie, czy są luzy) I tu pojawia się pytanie: ile takie coś może kosztować? Nie mam pojęcia ile życzy sobie serwis za taką usługę. Nie chcę też z niego zedrzeć, bo wiadomo, jak mu się cena nie spodoba to i innym nie poleci
crupez Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Jak masz sprawne rączki, to bez serwisu SPD w 2 godzinki się uwiniesz z wszystkim. Policz sobie stawkę godzinową x2 i po kłopocie. Ja za takie coś od kumpla nie wziąłbym nic, od znajomego 50 zeta.
Franiuu Napisano 21 Lutego 2014 Autor Napisano 21 Lutego 2014 Dzięki, mniejwięcej w pięć dyszek celowałem
Mod Team sznib Napisano 21 Lutego 2014 Mod Team Napisano 21 Lutego 2014 Ja powiem tak; zależy jak "dobry" jest ów znajomy. Ale tak od czteropaka przez pół litra do 50pln .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.