holek_org Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam. Kupiłem nie dawno rower i zastanawiam się ile może ważyć, niestety nie mam żadnej wagi z której mógłbym skorzystać. Powiedzcie mi jak bardzo się pomyliłem przy wyliczaniu wagi, dodam że nie zależy mi jakoś strasznie na masie, ciekaw jestem tylko ile może warzyć realnie Wagi brałem z przeróżnych stron (np. arnik.com.pl), gdy nie mogłem znaleźć podałem katalagową. Element Nazwa Waga Uwagi Rama Merida Matts Pro 2005 1600 Amortyzator Rock Shox Reba Race Dual Ait + manetka 1608 Koło przód Mavic CrossRide 910 Koło tył Mavic CrossRide 1060 Opona przód Michelin XC Dry 670 Z dętką Opona tył Michelin XC Dry 670 Z dętką Korba Truvativ Firex Team 940 Przerzutka przód SRAM X-Gen 184 Przerzutka tył SRAM X-7 275 Kaseta SRAM PG 970 300 Łańcuch SRAM PC 970 297 Pedały Shimano PDM 520 378 Sztyca Zeus ZOE SL 230 Strzelam Siodełko BBB AnatomicDesign 220 Mostek BBB Quattroforce 190 Kierownica BBB TopBar 153 Rogi BBB FiberStraight 124 Gripy BBB DualGrip 50 strzał Manetki SRAM Trigger X-7 260 Hamulec przód Avid Juicy 5 450 Hamulec tył Avid Juicy 5 450 Linki przerzutek, obejma etc... 200 Strzelam Suma 11219 Gdzie się pomyliłem i jak bardzo ? Co odstaje od roweru wagowo najbardziej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Nie znam sie za zbytnio, ale ta meridka to katalogowo wazy 1600g, w rzeczywistosci bedzie cos ponizej 1800. Po za tym przerzutka przód to niezły kloc, u arnika jest deore lx o wiele lzejsze i tansze. Poprostu wrzucaj na wage i juz wiesz, poproś na poczcie albo cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Rama waży 1750g w rozmiarze 20". Amor na pewno przynajmniej 100g więcej. Reba Team Dual Air 2005 z manetką i rurą 20cm waży około 1670g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 sztyca wydaje mi sie ze zbyt optymistycznie liczona najbardziej zrzucisz na ramie i amorze ;] i chyba korba no i kokpit ,na kazdej rzeczy mostek wcs - ~100g rogi smica ~60g kiera tioga ~130 itp zeby zejsc 1kg wydasz pare tysiecy czy warto ? ja mam 10,9kg i mysle ze jest ok,najwazniejsze zeby chodzilo super i zebym sie nie bal czy sie zlamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 DENI, chyba sie pomyliłes i napisałes posta nie w tym temacie co trzeba, bo kolega nie chce odchudzac roweru tylko wiedziec czy podane wagi sa realne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 lol kazdy popelnia bledy ale najlepszy sposob na zwarzenie roweru to wlasnie zwazenie go ... na wadze najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STORMRIDER Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Proponuję użyć elektronicznej wagi do ważenia ryb, aby zważyć rower trzeba go pod nią podwiesić. Widziałem taką wage w sklepie wędkarskim. Waży obiekty do 25kg więc twój rower na pewno się zmieści:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Opona przód Michelin XC Dry 670 Z dętką Sama opona katalogowo waży 670 gr : http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/goodd...p5?id=474&pos=8 + lekka dętka 130 gr - to w optymistycznym wariancie daje 800 gr. itd. itp. - dodaj sobie z 2 kg. do wagi roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.