m2sc Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 wiam, skladam sobie rowerek do xc, jezdze 90 % w miescie, nie lubie zbędnie hamować przed krawęznikami itp ( ) W związku z tym pytanie - czy nada sie dla mnie RS Tora Solo Air czy szukać czegoś innego ( np droższej i lżejszej reby) ? Ważę 95 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Reba na pewno będzie lżejsza i trochę czulsza. Tora to stary widelec, z czasów kiedy je robiono porządnie, jest pancerny, jak jest zadbany swoją wagę rekompensuje długą żywotnością. Reba jak z lat 08-10 ma podobnie, nowsze już sa ewidentnie gorsze jakościowo, chociaż sa lżejsze i pracują równie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Jak nie chcesz tym rowerem startować w maratonach w celu walki o dobry wynik to Tora zdecydowanie wystarczy, zwłaszcza przy Twojej wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m2sc Napisano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Zdecydowanie nie chce, dzięki, ze mnie utwierdziliście mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Lżejszy rower to zawsze lepszy rower nie zależnie czy stoi czy jedzie. Jednak cenowo już nie zawsze są podstawy by inwestować w dużo droższy sprzęt. Używaną rebe idzie wyrwać za 600-700zł nie wiem ile za tore ale topowy model 318 powinna ok 400-500 kosztować, mówię oczywiście o stanach bardzo dobrych. czy będziesz chciał wydać więcej czy mniej, to już twoja sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 21 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Tora jest pancerna, ciężko ją zajechać, nie siliłbym się na rebę, w prawdzie jest również synonimem niezawodności ale jednak chyba niema sensu w tej sytuacji walczyć jakoś mocno z wagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi