mikolajpod Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Przeglądając z nudy internet natrafiłem na ciekawą "farbę". Jest to "elastyczna, zabezpieczająco-dekoracyjna, nieprzepuszczalna powłoka syntetyczna, mająca szerokie zastosowanie w motoryzacji, modelarstwie jak również w domu." Więcej można poczytać na stronie producenta http://plastilak.pl/ Co myślicie o pomalowaniu tym np ramy od ostrego koła? A może już ktoś tego próbował? Jestam ciekaw waszego zdania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ILC Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 W info na podanej przez Ciebie stronie jest napisane, że środek nadaję się do zabezpieczenia lakieru samochodowego przed różnymi czynnikami, z mojego rozumowania wynika, że ten środek można zastosować NA zrobionym już lakierze w celu jego ochrony a nie jako podstawowy lakier na "goły" metal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 bardzo nie trwała powłoka. miałem pomalowaną 1 felgę samochodową plastiDipem ( produkt bliżniaczy do plastiLak ) i niestety przy 3 myciu karcherem zeszła z połowy felgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 dokładnie, to dosyć nietrwała metoda upiększania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Rama w matowym, latexowym kondomie i do tego nietrwałym? No, thanks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolajpod Napisano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Oczywiście miałem na myśli położenie tego na polakierowaną ramę. Głównie zależało mi na opiniach co do trwałości tego rozwiązania od osób które to stosowały. Jeśli faktycznie tak szybko schodzi to niestety nie ma to sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.