NowyUser99 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Witam. Postanowiłem zmienić hamulce i tarcze w moim rowerku Okazało się, że mój SR XCM nie podoła tarczy 180mm W temacie pojawiła się propozycja zmiany widelca na lepszy. Użytkownicy podali propozycję, która dla mnie nie ma racji bytu Admin stwierdził, że skoro nie chcę proponowanego przez nich złomu to zamyka temat więc zmuszony jestem otworzyć nowy w odpowiednim dziale Mój zaufany sprzedawca polecił mi jako tańszą propozycję XCRa, gdzie będzie jak to ujął poprawa. Jako droższą polecił SR Suntour SF 14-Raidon XC LO-R 29 i stwierdził, że tu już będzie bardzo fajnie i przyjemnie Pomyślałem, że jak już zmieniać to na konkret lub wcale. Co sądzicie o tym widelcu? W poprzednim temacie jeden użytkownik napisał, że są tylko wersje z rurą sterową tapered(1,1/8na1,5). Jednak według katalogu(http://www.eurobike.pl/pl/sr-suntour/amortyzatory-przednie/raidon) jest tam rura 1,1/8. Jaka jest różnica między wersją RL-R i LO-R oprócz 100zł w cenie? Pozdrawiam. Edytowane 20 Lutego 2014 przez NowyUser99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Jaka jest różnica między wersją RL-R i LO-R oprócz 100zł w cenie? Blokada na goleni i blokada na kierownicy(droższy). Sterówka 1 1/8" nie widzę u dystrybutora 1,5". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Jaka jest różnica między wersją RL-R i LO-R oprócz 100zł w cenie? RL-R - Remote Lockout-Rebound - blokada manetką z kiery LO-R - LockOut-Rebound - blokada na koronie widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Dzięki za szybką odp. Myślałem o tym ale jak widać dali jedno to samo zdjęcie do obydwóch i nie byłem pewien. Jak myślicie, waga jest podana z manetką czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Waga tego z manetką jest mniejsza niż tego z goleni więc obstawiam że podali bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Witam ponownie. Wracając do tematu amortyzatora czy jest jakaś alternatywa dla Raidon-a w cenie do 800zł? Jakiś Rock Shox lub RST? Fajnie jak by ktoś miał link do katalogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 17 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Epicon albo lekko używany/z demontażu Rock Shox Reba by się znalazł. RST First może..? Kwestia przypilnowania dobrej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 RST First kosztuje 900zł. Używany wyjdzie z 700. Tyle kosztuje nowy Raidon. Epison jest pod sztywną oś 15. Używana Reba to też ~850zł. Nie patrzę zbytnio na używki bo szukanie mnie wkr**a. Takiej piany dostaję jak widzę szmaciarstwo, które nie pisze pod jakie koło jest amortyzator... W dodatku nie wiem co ci ludzie z rowerami robią. Nie raz się przewróciłem, nie raz rower rzuciłem, a nie mam tak zjechanego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
machinehead Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 I jak? Zadowolony z Raidona? Jakieś uwagi? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi