Skocz do zawartości

[Koło] Adapter osi przedniej QR15 na 9 mm

Specjal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś może mnie oświecić jak działa ten wynalazek:

http://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/adaptery_piast/prod/mavic_15-9_adapter

Czy będzie kompatybilny tylko z wybranymi piastami?

Mam amortyzator pod zacisk QR 15 i mam teraz problem z wyborem piasty przedniej. Takich na 15 mm jakbym chciał to jak na lekarstwo (lekka do xc i czerwona). Wyboru pod 9 mm mnóstwo, ale pod 15 to słabo. Ktoś może coś polecić?

Jakbym miał kupować, to wolałbym komplet p + t, z tym że przód oczywiście pod 15mm. Chyba że ktoś mi podpowie rozwiązanie z tą redukcją 15 na 9 mm.

Napisano

Redukcja będzie pasowała tylko do kół mavica nie ma chyba uniwersalnych pasujących do każdych kół.

Czerwone piasty 15qr robi hope, kore, mack, Chris King i dartmoor

Napisano

No właśnie. Dlatego za bardzo nie rozumiem co koła Mavica mają tu do rzeczy. Pytam się, bo mam widelec QR15, ale jest stosunkowo mały wybór a na 9 mm można wybierać i przebierać i nie wiem czy jednak takiej opcji lepiej nie wybrać.

Napisano

Co koła Mavica mają do rzeczy ? zmienia się średnicę w piastach, a nie w widelcu, więc ten adapter jest akurat do piast Mavic :whistling:

Jeśli masz widelec QR 15mm to szukaj ewentualnie kół z piastą 9 mm którą można zmienić na 15 mm , i tyle w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...