jogi109 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Witojcie. Mam jakieś 4 stówki na hamulce. Lekki jestem, 65kg. Czy te http://rowertour.com/shimano-deore-br-m615-hamulce-tarczowe-kpl-przod-tyl-okladziny-zywiczne-2014-czarne.html zdadzą egzamin w moim "agresywnym" XC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Na spokojnie. Przy metalicznych klockach na tarczach 160mm osiągniesz wystarczającą moc, aby zatrzymać się w każdej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Taka porada, zmierz ile ci trzeba przewodu i napisz nich ci skróca. Możesz także zapytać lub poszukać tego hamulca z klockami metal w zestawie. Organiki są ogólnie spoko ale ja i nie tylko ja zauważyłem ze po paru miesiącach klocki jakoś dziwnie tracą na mocy ... Poza tym ja ważę tyle samo, hamulec wymagający wprawy, bo zrobisz sobie krzywdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 ale skrócą i odpowietrza, dodatkowo robiąc to porzadnie? Czy te klocki wpłyną na zuzycie tarczy? BO mój projekt roweru jest mocno ograniczony finansowo, tne gdzie moge by to sens miało, więc przynajmniej na poczatku wolałbym zostawic te klocki. Cyt. "Poza tym ja ważę tyle samo, hamulec wymagający wprawy, bo zrobisz sobie krzywdę." - rozumiem, ze są dobre? : P Może na przód tarcza 160mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Tak, zalewanie tego hamulca jest procedurą banalną, myślę że każdy sobie z tym poradzi. metr z przodu i 1700 na tył to będzie stanowczo za długo. Poza tym można skrócić bez konieczności odpowietrzania ... jak sie potrafi. Skoro masz napięty budżet to kupuj jak są, to dobre klocki, a sam hamulec na tarczy 160 powinien być zadowalająco mocny jak na 65kg. po dotarciu, dwoma placami spokojnie powinieneś się móc wystrzelić przez kierownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Modulacja i te sprawy jest ok ? A nie lepiej jak sam to sobie skrócę? Bo generalnie to ramy jeszcze nie mam, więc...a kupuje bo cena dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) To kup nieskracane. Sam, jak kupisz ramę przymierzysz i dotniesz. To jest naprawdę bardzo proste. Edytowane 19 Lutego 2014 przez MokryxD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Proponuje wymianę klocków z automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Przy 65 kilogramach oryginalne klocki z powodzeniem dadzą sobie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi