abstinent Napisano 27 Lutego 2014 Autor Napisano 27 Lutego 2014 oj tam, kiedyś klamki kupiłem i nie dostałem magiczna kwota 50+ chyba 5zł paczka nie odpuściłem no bo dlaczego mam darować ? i nie chodziło o te 50zł tylko właśnie o zasady pojawiłem się na komendzie po kilku dniach dostałem maila z pytaniem o dane do zwrotu kasy a te zadrapania to prawdopodobnie ktoś nieudolnie ratował co się dało i nie wyszło a ewidentnie laga jest prosta tylko po koronie poszło Cytuj
abstinent Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 Taaa Dogadałem się ze sprzedawcą, o dziwo większego problemu nie było Wysłałem maila ale cisza, więc zadzwoniłem i nie wiedział o niczym bo dopiero wrócił do PL Powiedział ze przeczyta maila i da odpowiedź. Na drugi dzień przyszedł mail o dane do przelewu, tylko nie wiem czy połowa i widelec mój, czy całość i odsyłam bo jeszcze nie przelał. Dzisiaj rozebrałem sx-a co by popatrzeć do niego co tam się dzieje Ogólnie jest lipa bo bebechy są na odwrót (lewa tpc prawa sprężyna+gumki) tpc budową jest identyczne w obydwóch z tym że w sx jest jakieś przetłoczenie takie jak w marsie w ladze z powietrzem, ale na innej wysokości jeszcze jest problem z pokrętłem od naprężenia bo przeskakuje jak dobiję do dołu zastanawia mnie jeszcze jedno, czy w sx powinno się kręcić pokrętło od tpc? w marsie kręci się ale co daje to za bardzo nie wyczułem przełożyłem górną cześć z marsa do sx-a i zastanawiam się czy by nie pomodzić z komorą powietrzną? tłoczek nowy do marsa mam tylko co mi to da jak wsadzę? teoretycznie wywalam gumki i zaraz nad sprężynę wkładam (co nie będzie łatwe z powodu gwintów) tłoczek na gęstym smarze, z góry zalewam gęstym olejem, pompuję i co mi to da że tak powiem ? główny problem sx-a to to że go dobijam na stromych zjazdach Cytuj
Mod Team mrmorty Napisano 9 Marca 2014 Mod Team Napisano 9 Marca 2014 Latem przerabiałem taki widelec na luft i znajomy tokarz zachował wzór gwintownika do wytoczenia korka na wentyl. Jeśli jesteś zainteresowany to odezwij się w priv Cytuj
abstinent Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 korek na wentyl nie problem części posiadam od marsa, no chyba że w całości będę musiał go odesłać w co wątpię pytanie jak to się będzie zachowywać i czy jest sens? następne pytanie czy wywalić trochę gumki, czy całą gumkę czy może sprężynę ? teraz popatrzyłem na obie górne części tpc mars ma regulację z zewnątrz pokrętłem, sx też ale trzeba rozebrać i w środku jest mała śrubka Cytuj
Rulez Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 (edytowane) Tak się czasami zastanawiam, czy warto się udzielać w temacie, skoro zakładający go nawet nie raczy przeczytać co inni piszą, to wszystko co "odkryłeś" już dawno opisałem ... Teraz pozostałe kwestie - po pierwsze tylko tłok z uszczelką może utrzymać ciśnienie, więc jeśli z uszczelką nie wejdzie do SX, to żadne oleje nie pomogą, po drugie - czy wewnętrzna strona goleni prawej SX jest wykończona "na gładko" tak żeby tam mógł się płynnie przesuwać tłok, po trzecie, w którym miejscu prawej goleni SX znajduje się przetłoczenie i na jaki ruch tłoka pozwoli, po czwarte, czy korek pręta kompresji Mars da się wkręcić w ptawą goleń SX i czy ten pręt da się przykręcić do dolnej goleni .... i jeszcze kilka kwestii . Edytowane 9 Marca 2014 przez Rulez Cytuj
abstinent Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 tak wygląda ten tłoczek http://www.ebay.pl/itm/Piston-air-pour-fourche-MANITOU-Black-Skareb-/111289677095?pt=FR_JG_Sports_Cyclisme_&hash=item19e961b527 na gładko jest ale nie wiem czy tak samo jak w marsie, jak gdyby kolor bardziej w srebrny wpada przetłoczenie jest w lewej goleni prawa jest cała gładka, korek pasuje dół zostaje cały z sx-a tak mniej więcej wyglądają bebechy, tu jest dodana sprężyna negatywna Cytuj
Rulez Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Żeby to działało trzeba do prawej goleni SX włożyć cały komplet z Marsa, - niestety w SX po prawej w środki nie ma plastikowej prowadnicy dla pręta kompresji, jeśli goleń po prawej w środku nie jest anodowana (a pewnie nie skoro jest bardziej srebrna) szybko będzie się wycierała mimo oleju ... Cytuj
abstinent Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 w takim razie nie ma co kombinować, na razie dołożyłem kawałek gumki i jest już lepiej a do mojego trafi chyba niestety fox 32 niestety z powodu na cenę, ale za to z pewnego źródła do tego trzeba będzie koło pod tarcze i hamulec... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi