Skocz do zawartości

rower typu cross deore, 29 er itd

Ronol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Serwus, jeżdzę od kilkunastu lat rowerami. Ostatnim moim rowerem jest był Mangoose Sabrossa. niestety zakupiłem go na necie nie przymierzając rozmiaru ramy i tak sprzęt znalazł nowego nabywce.

Napiszę krótko :  trasy głównie utwardzone ulice, trasy pomiędzy małymi miejscowościami...i niestety miast..chodniki, dziurawe ulice, garby itd.

Czasami ale z racji poprzednich kół/opon nie mialem opcji wjazdu do lasu a teraz czasem chciał bym pojedzić leśnymi duktami.

Jedze każdorazowo 40/100 km w sezonie ciepłym (czyli dla mnie temp od 5-10 st w górę. az do wrzesnia/pazdziernika/listopada)

Wymagania;

• Mialem juz sprzet oparty o Deore oraz Deore xt i na takim poziomie chcę zostać.
  • koniecznie amortyzator
  • kola 28/29 cali (bo taki mialem i w taki celuję)

to powyżej to dla mnie dość fundamentalne znaczenie z racji m.in. kultury jazdy i pracy takiego osprzętu.

cena 3-4 tysie  - co się da w tej cenie rozsadnego wyrwac ? takie ogolnikowe pytanie, ale od czegos musze nakierowac swoje spojrzenie na obecny sprzet

Moja waga 72 kg, dobór wielkosci ramy to dla mnie nie problem wiec o to sie nie martwię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...