Skocz do zawartości

[wyjazd] Kwiecień w Calpe

VeSs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zacznijmy od tego, że aktualnie zamieszkuję Poznań i Koszalin (trochę tu- trochę tam), jeżdżę na szosie i wynająłem małą wille w Calpe na cały kwiecień. Calpe leży oczywiście w Hiszpanii na wybrzeżu, u podnóży niezłych górek i szos marzenie. Aktualnie, w lutym, są tam temperatury na poziomie 16-19 stopni, w kwietniu, rzecz jasna, będzie jeszcze cieplej.

Przejdźmy do rzeczy. Pomyślałem, że może ktoś z forum miałby też ochotę wyskoczyć na kilka dni. Jeśli nie z rowerem to nawet na wygrzewanie tyłka na plaży. Dla mnie lepiej, bo będzie z kim gotować obiady ;) a i koszty się podzielą. Są tam trzy łóżka i kanapa, więc 3-4 osoby wyśpią się w spokoju. Piszę o wyjeździe już teraz, żeby chętni mogli zorganizować chociażby wolne w pracy. Do kwietnia jest jeszcze trochę czasu.

Orientacyjne koszty:

-- Nocleg: 17euro/os/noc czyli ok 70pln/os/noc

-- bilet lotniczy RyanAir Wrocław-Alicante ok. 380pln w dwie strony (zależy od terminu- jest możliwość dorwania biletu za 300pln w dwie strony) Możliwość wylotu z Krakowa i Warszawy.

-- Transport roweru- ja preferuje kuriera- ok. 170pln za paczkę poniżej 20kg w jedną stronę. Jeśli chodzi o transport lotniczy to 474pln.

-- Dojazd autobusem z Alicante do Calpe 60pln

Przykładowo:

7dni- ok. 1270pln

14dni- ok. 1760pln

Ja chce tylko kwoty za nocleg. Mniej liczenia dla mnie a dla Was większe bezpieczeństwo. Umówimy się wtedy na 3/4 wpłaty za nocleg wcześniej a 1/4 ceny noclegu na miejscu. Z biletem lotniczym ani transportem roweru i rzeczy raczej nie powinno być problemów. W razie czego proszę pisać na maila.

Nie jest to oferta biura podróży, więc nie ma co spodziewać się wycieczek fakultatywnych i dodatkowego ubezpieczenia, ale myślę, że to dobry pomysł żeby zapłacić mniej i wykorzystać pobyt w jak największym stopniu.

kontakt ze mną: andrzejewski.m4@gmail.com

Poniżej foty domku.

61pK1A5.png

zyFjiJ1.pngzuh7NY4.pngjiSx26W.png1wwlVuX.pngYuPr71l.pngchCeBLE.pngZJU4fLM.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...