Skocz do zawartości

[Czechy] kupno roweru tanio i bezpiecznie

MarcinMK

Rekomendowane odpowiedzi

Oj ludzie kochani jak wy łapiecie za słówka- nie czytając postów wyżej.

Kupiłem dzisiaj rower- jestem zadowolony z roweru, serwisu, obsługi i tyle w temacie ;)

tobo- A widzisz wcześniej nie załapałem, że pisałeś to jako serwisant. Rozumiem Cię - każdy ma swój punkt widzenia.

MarcinMK- jak tam rower - przejechałeś jakiś dystans? ;)

Rower dotarl juz w srode,

Niestety nie jest wszystko na 100% ,

Reasumujac, za 2380zl z przesylka mam evado 5.0 warty rok temu 3499zl. Jednam jako laik prawdopodobnie lepiej wyszedlbym kupujac gdzies rower na miejscu za 300-400drozej (lub inny)

Przecież te niedociągnięcia, które wymieniłeś są naprawdę niewiele znaczące, szczególnie gdy weźmie się pod uwagę o ile taniej

rower kupiłeś. Ciesz się tak tanio nabytą maszyną.

Poza tym część z tego co opisałeś, a więc niedokręcone pedały, siodełko czy kierownica to nie żadne "niedociągnięcia" tylko standard

przy sprzedaży internetowej i bez problemu poradziłbys sobie z tym samodzielnie. 

A rozważania o jakimś "nieoryginalnym" Krossie aż żal czytać,

Oj ludzie kochani jak wy łapiecie za słówka- nie czytając postów wyżej.

Kupiłem dzisiaj rower- jestem zadowolony z roweru, serwisu, obsługi i tyle w temacie ;)

tobo- A widzisz wcześniej nie załapałem, że pisałeś to jako serwisant. Rozumiem Cię - każdy ma swój punkt widzenia.

MarcinMK- jak tam rower - przejechałeś jakiś dystans? ;)

Napisałem to jako ujeżdżacz roweru (najpierw) i serwisant (dodatkowo) :)

erzarum bez komentarza. Może zacytuj.

W sprawie Kross-a niech każdy sam się bawi we własnym interesie i sprawdza czy wyjdzie z tą firmą dobrze czy źle. Jak byłem potencjalnym klientem dowiedziałem się takich rzeczy- podzieliłem się tym z Wami- widze nie potrzebnie. Jak powiedziałem "bez ryzyka nie ma zabawy" bawcie się :) Jak jest wszystko wporządku to tylko się cieszyć.  A czy ktoś to wykorzysta czy opluje- "Bóg raczy wiedzieć"

To forum spełniło swoje zadanie w stosunku do mnie - otrzymałem tutaj pomoc w wyborze roweru ;) Paru osobom chyba też pomogłem bo reputacja mi wzrosła odkąd tutaj jestem- cieszę się, że paru osobom mogłem pomóc dzięki wiedzy którą otrzymałem od innych użytkowników ;) Dziękuję Wszystkim. To mój ostatni post- nie pasuję do życia na forum :) Rusza sezon czas na rower ;)

MarcinMK - życzę Ci powodzenia w sezonie ;)

Pozdrawiam wszystkich ;)

No ale jak może być poważny ktoś, kto pisze "pomuc" ??

W ogóle, czytając ten wątek, nasuwa się wniosek, że jest grupa ludzi, dla których zakup roweru to przede wszystkim zakup papierka zwanego gwarancją i to na dodatek w sklepie obok. No nie dalej niż 300m. :thumbsup: 

Właśnie do podobnego wniosku doszedłem jak kniaz, dlatego kupiłem sobie evado 5 na topnarty. Jak najbardziej polecam sklep. Dobry kontakt, szybka dostawa, super cena (była), oczywiście rower jak najbardziej oryginał, poskładany i śmiga aż miło.

Jak ktoś chce wszędzie węszyć jakiś podstęp i bulić dużo większą kasę za podobny sprzęt żeby sobie poprawić samopoczucie to niech płaci. Jego sprawa.

A Kross robi fajne rowerki.

Witam wszystkim,

chciałbym podsumować temat gdyż właśnie otrzymałem z powrotem moją kartę gwarancyjną.

Tak jak pisałem miałem 3 problemu z rowerem:

- niepodbita karta gwarancyjna (odesłałem kurierem, oni odesłali z powrotem, wszystko jest ok)

- strzelanie w korbie (suport był nie dokręcony - jest ok)

- rozmiar roweru (przyzwyczajam się, przesunę troche siedzenie)

- nieposkręcanie roweru, (nawet Pani która mi odpisała powiedziała: kierownica powinna byc założona tylko przekręcona - nie była) ale to bardziej niezrozumienie z mojej strony niż ich błąd

Oceniając sklep w skali od 1 do 5, dam 3+ (najpierw potwierdzili ze rower jest dostępny, zrobiłem przelew, 4 dni i rower jest, problem z kartą - cóż, naprawiony)

I tak, to na pewno ORYGINALNY KROSS:)

Co do strzelania w korbie, no nie jeździli na nim, nie zauważyli. -niemieli jak.

ognośnie samego kupna przez internet, myślę że odradzam to laikom. Lepiej dać 300-500zł więcej na miejscu, lub kupić troszkę gorszy rower i mieć natychmiastową pomoc jak coś jest nie tak.

Aha, to też nie tak jak ktoś mówi że chciałem koniecznie kupić taniej i dlatego zamówiłem przez neta. 

Byłem w tym serwisie z którego teraz korzystam(odpłatnie!), wisiał na ścianie Evado 5.0 za 2799zł, powiedziałem żę biorę tu i teraz za 2700, ale rama była L.

Chciałem żeby zamówili mi M, ale powiedzieli że nie mogą.

Tylko moje trzy grosze, dziękuję wszystkim za pomoc i opinie,

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...