skieRAS Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 wziałem sie za budowe poziomki pierwsze dwie foty moge wrzuciczakupiona rama z tablicy 100 pln troche podrdzewiała i ta sama 4 roboczogodziny pozniej
Mod Team Puklus Napisano 18 Lutego 2014 Mod Team Napisano 18 Lutego 2014 Temat poprawiłem, zapoznaj sie z regulaminem. http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
qla Napisano 19 Lutego 2014 Napisano 19 Lutego 2014 Z tego co zauważyłem, (o ile dobrze widzę) robiłeś to ręcznie. Nie lepiej było dać do wypiaskowania? Efekt lepszy;) A no i jak w poziomych wygląda sprawa rozmiar ramy - wzrost? Czy to sie reguluję rama, czy odległościa pozostałych komponentów(napęd, kierownica)?
skieRAS Napisano 19 Lutego 2014 Autor Napisano 19 Lutego 2014 szlifowałem ręcznie bo chciałem zaoszczędzić na robociźnie. jeszcze nie wiem czy oddam ją do piaskowania bo nie mam jak dojsc do środka suportu i środka podstawki pod tyłek. Co do rozmiaru to przy kupnie ramy powiedzialem tylko ze mam 180 cm i gosc powiedzial ze bedzie ok. poza tym jesli dobrze rozumiem w porówniu z rowerem pionowym odleglosc siodelko-korba a fotel-korba przy poziomce powinna byc troche mniejsza zeby ograniczyc zsuwanie sie stóp z pedałów. w bardziej pro poziomkach jest mozliwość wysunięcia przedniej rury. tak jak tu http://image.ceneo.pl/data/products/15307349/i-cyklotur-rower-poziomy-tour-eco-m-idealny-dla-uzytkownika-o-wzroscie-od-175-do-185-cm-kolor-czarny.jpgu mnie jest jeszcze mozliwosc regulacji polozenia fotela ok jakies 3-4 cm
robertrobert1 Napisano 19 Lutego 2014 Napisano 19 Lutego 2014 Rama sztywna bez amortyzacji tyłu. Szkoda... Także nie ma zbyt dużo regulacji do wzrostu. Pozostaje regulacja za pomocą fotela. Jak na razie nie ma co gratulować. Poczekajmy na dalsze efekty związane z malowaniem i montażem osprzętu a dalej z pierwszymi jazdami gdyż poziomki są nieobliczalne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.