Skocz do zawartości

[Poziomka] Moja konstrukcja

skieRAS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wziałem sie za budowe poziomki :) 

pierwsze dwie foty moge wrzucic

zakupiona rama z tablicy 100 pln troche podrdzewiała

i ta sama 4 roboczogodziny pozniej

post-159521-0-57776700-1392731104_thumb.jpg

post-159521-0-48863200-1392731159_thumb.jpg

Napisano

Z tego co zauważyłem, (o ile dobrze widzę) robiłeś to ręcznie. Nie lepiej było dać do wypiaskowania? Efekt lepszy;) A no i jak w poziomych wygląda sprawa rozmiar ramy - wzrost? Czy to sie reguluję rama, czy odległościa pozostałych komponentów(napęd, kierownica)?

Napisano

szlifowałem ręcznie bo chciałem zaoszczędzić na robociźnie. jeszcze nie wiem czy oddam ją do piaskowania bo nie mam jak dojsc do środka suportu i środka podstawki pod tyłek.  Co do rozmiaru to przy kupnie ramy powiedzialem tylko ze mam 180 cm i gosc powiedzial ze bedzie ok.  poza tym jesli dobrze rozumiem w porówniu z rowerem pionowym odleglosc siodelko-korba a fotel-korba przy poziomce powinna byc troche mniejsza zeby ograniczyc zsuwanie sie stóp z pedałów.  w bardziej pro poziomkach jest mozliwość wysunięcia przedniej rury.  tak jak tu http://image.ceneo.pl/data/products/15307349/i-cyklotur-rower-poziomy-tour-eco-m-idealny-dla-uzytkownika-o-wzroscie-od-175-do-185-cm-kolor-czarny.jpg

u mnie jest jeszcze mozliwosc regulacji polozenia fotela ok jakies 3-4 cm

Napisano

Rama sztywna bez amortyzacji tyłu. Szkoda...

Także nie ma zbyt dużo regulacji do wzrostu. Pozostaje regulacja za pomocą fotela.

Jak na razie nie ma co gratulować. Poczekajmy na dalsze efekty związane z malowaniem i montażem osprzętu a dalej z pierwszymi jazdami gdyż poziomki są nieobliczalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...