Hogg Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Może któryś z kolegów mi pomoże. Chciałem pomalować ramę w starym pomykaczu na kolor taki, jaki jest chyba już flagowy rowerów Bianchi. Mam jednak kłopot z nazwaniem tego koloru. Ma jakiś kod czy coś, co pozwoli mi go nazwać/zidentyfikować, coby lakiernik wiedział o co chodzi? Coś takiego mam na myśli (foto z neta): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Celeste/Bianchi Green. A z wzorników - Pantone 332. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Kolor nazywa się "celeste". Co do kodu, to właśnie szukam, ale nie wiem czy znajdę. Edit. Kolega był szybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 17 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Nie patrzyłeś tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Bianchi_Bicycles#Colour prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Patrzyłem, ale na polskojęzyczną wiki i nie wypatrzyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Jak będziesz malował proszkowo to nazwy kolorów niewiele ci pomogą. Najbliższy z palety jest RAL 6027. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.