anthrax84 Napisano 17 Lutego 2014 Napisano 17 Lutego 2014 Witam. Jestem przed zakupem mostka i mam pewien dylemat. Po wnikliwych poszukiwaniach u wujka google wybór padł na KCNC Fly Ride. Postanowiłem jeszcze odwiedzić pobliski sklep rowerowy, aby sprawdzić ich ofertę. Zaproponowano mi mostek Giant Connect SL. Jak wiadomo są to dwa różne mostki. KCNC - waga 120g - cena ok. 120zł Giant - waga ok 160g cena 79zl ...i teraz pytanie, czy odczuję różnicę między tymi dwoma jeśli rower służy mi głównie do jazdy w terenie, czasem jakiś wypad w góry (rower złożony na ramie Merida Matts TFS 900-D)? Czy jest sens dopłacać do KCNC? Miał ktoś do czynienia z mostkiem Giant Connect SL ?
jahoo84 Napisano 17 Lutego 2014 Napisano 17 Lutego 2014 Jeśli mają ten sam kąt i długość to zyskujesz tylko na wadze w przypadku kcnc. Różnicy nie odczujesz. Miałem ten mostek Kcnc- baaardzo fajny sztywny i lekki. Trochę żałuje że go sprzedałem a nie zostawiłem w rowerze żonki
Tomash Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 Mostki jak mostki, jeśli nie różnią się długością albo kątem i nie zależy Ci na wadze to nie dopłacaj, bo nie ma sensu. Mostek Gianta miałem w swoim rowerze, śruby trzymały, był sztywny i tyle.
Peterp079 Napisano 19 Lutego 2014 Napisano 19 Lutego 2014 Też miałem w swoim Giancie mostek Connect SL i gdyby nie to że nie pasował mi kąt to bym go nie zmieniał na nic innego, jako że mostek bardzo fajny i wytrzymały. Ja byś zresztą chciał to mogę Ci go odsprzedać za 50zł. Używany może przez dosłownie 2 tygodnie.
anthrax84 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Napisano 19 Lutego 2014 Po wizycie w paru innych sklepach rowerowych mój wybór padł na PRO LT. Dzięki za wszystkie opinie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.