Skocz do zawartości

[buty] na lato na platformy z pinami

gof

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

wygladajac za okno czlowiek juz wybiega myslami do przodu.

W moim dojazdowo-zimowym goralu mam zamontowane plaskie pedaly z wkrecanymi pinami, i chce przy nich zostac. W zimie jezdzilem w Vansach przeznaczonych do snowskate i dawaly rade, tyle ze sa one strasznie zabudowane i podejrzewam ze w cieplejszych temperaturach bede sie w nich gotowal.

Widzialem ze na roznych forach panuje kult butow Five Ten, ale nie jestem do konca przekonany czy potrzebuje specjalistycznego przyklejajacego sie do pedalu obuwia za 400zl kiedy najtrudniejszym terenem jaki ogladam jest nasyp kolejowy i wydeptana sciezka skrajem lasu. Czy macie jakies propozycje butow ktore beda mialy w miare gruba i sztywna podeszwe jednoczesnie bedac przewiewnymi? Cos lzejszego niz buty na deskorolke a sztywniejszego niz trampixy Puma. Moze sa jakies inne buty rowerowe w mniej zawrotnych cenach niz 5-10?

To kup buty letnie do biegania, te z natury są przewiewne. Jak kupisz jakieś tanie bez różnych systemów amortyzujących, to będą miały sztywną podeszwę. Tylko nie kupuj na piance Eva itp, bo kupisz kolejne kapcie pokroju Puma Faas 300. Przejdź się np. do Decathlonu i sprawdź Kalenji Ekiden 50.

Przecież sam piszesz, że nie musisz mieć klejącej gumy od spodu. Ja na VP-007 jeżdżę w przeróżnych butach, nawet w trampkach Caterpillara z cienką podeszwą.

EDIT

upssss nawet te tanie buty mają tą badziewną piankę.

• Mod Team

A jakie robisz przebiegi?

Ponieważ ja w platformach jeżdżę tylko do pracy i ewentualnie coś po mieście załatwić, więc zakładam obojętnie jakie buty, a czasem nawet garniturowe ;)

Ja bym kupił adidasy i bym się z tym zbytnio nie pieścił.W decathlonie wydasz 60 zł i sezon przejeździsz.

Jezdze 15km do pracy, w weekend moze cos pod 60. Problem z trampkami jest taki ze po ~godzinie przez podeszwe czuje jak piny wrzynaja mi sie w stope. Czy nawet ta zabkowana blacha z ktorej zrobione sa tanie pedaly.

Buty do biegania wygladaja zachecajaco, w sumie nie potrzebuje super sztywnosci tylko grubszej warstwy miedzy stopa a pedalem. Dzieki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...