kurek Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Najważniejsze informacje: Trasa: Polska-Czechy-Austria-Włochy-Szwajcaria-Lichtenstein-Niemcy-Czechy-Polska (2088km) UWAGA: Trasa prowadzi przez Alpy; Wyjazd: 13 lub 14 lipca (możliwość przełożenia) Czas trwania: max. 2tygodnie; Nocleg: namiot (na dziko, bądź u miłych tubylców); Dzienny dystans: 140-180km (oczywiście bez zarzynania się); Kontakt: kurek2kolka@wp.pl lub wojtek.kurkowski@facebook.pl Przybliżona trasa: https://goo.gl/maps/Li6ev Witam wszystkich serdecznie. W tym roku, a konkretniej w nadchodzące wakacje planuję małą wycieczkę(jak wyżej). Może jednak na początek coś o sobie. Mam na imię Wojtek, lat 22, mieszkam w Suszcu (k. Pszczyny). Jestem osobą spokojną i stroniącą od konfliktów. Swoją poważną przygodę z rowerem zacząłem jakieś 5 lat temu, wraz z moim przyjacielem, który niestety się wykruszył i z tego powodu szukam nowego towarzysza podróży. Nie przedłużając już wstępu, podróż planuję zamknąć w 2 tygodniach. Chciałbym wyjechać 13 lub 14 lipca, choć z doświadczenia wiem, że różnie to potem wygląda. Trasę mam rozplanowaną (ale przeważnie i tak nie trzymam się planu) wraz z wypisaniem ciekawych miejsc do zwiedzenia. Celem nadrzędnym jest malownicza miejscowość Fulpmes w Austrii oraz Lichtenstein. Dokładną trasę będę przesyłał zainteresowanym drogą mailową. Jeżeli chodzi o podróż przez Alpy to zaplanowałem trasę tak aby nie było morderczych podjazdów (dokładne dane również wyślę mailem). Myślę, że najważniejsze informacje przekazałem, a później będziemy się już dogadywać osobiście. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt mailowy, ponieważ tutaj bywam rzadko, a e-maila jestem w stanie sprawdzić codziennie. Wszystkie informacje co zabieram, jaki mam sprzęt, doświadczenie oraz co będzie potrzebne będę udzielał mailowo. Szczególnie chodzi mi o sprawy typu ubezpieczenie oraz informacje dotyczące nocowania w poszczególnych krajach. Z mojej strony to by było na tyle. Pozdrawiam wszystkich podróżujących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MakG Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 180 km dziennie przez Alpy z sakwami i to "bez zarzynania się"? Zrobiłeś już kiedyś taką trasę w takim tempie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.