Skocz do zawartości

[wyprawa] szukam towarzysza, Austria i Lichtestein(7 krajów)

kurek

Rekomendowane odpowiedzi

Najważniejsze informacje:

Trasa: Polska-Czechy-Austria-Włochy-Szwajcaria-Lichtenstein-Niemcy-Czechy-Polska (2088km)

UWAGA: Trasa prowadzi przez Alpy;

Wyjazd: 13 lub 14 lipca (możliwość przełożenia)

Czas trwania: max. 2tygodnie;

Nocleg: namiot (na dziko, bądź u miłych tubylców);

Dzienny dystans: 140-180km (oczywiście bez zarzynania się);

Kontakt: kurek2kolka@wp.pl lub wojtek.kurkowski@facebook.pl

Przybliżona trasa: https://goo.gl/maps/Li6ev

Witam wszystkich serdecznie. W tym roku, a konkretniej w nadchodzące wakacje planuję małą wycieczkę(jak wyżej). Może jednak na początek coś o sobie. Mam na imię Wojtek, lat 22, mieszkam w Suszcu (k. Pszczyny). Jestem osobą spokojną i stroniącą od konfliktów. 

Swoją poważną przygodę z rowerem zacząłem jakieś 5 lat temu, wraz z moim przyjacielem, który niestety się wykruszył i z tego powodu szukam nowego towarzysza podróży. 

Nie przedłużając już wstępu, podróż planuję zamknąć w 2 tygodniach. Chciałbym wyjechać 13 lub 14 lipca, choć z doświadczenia wiem, że różnie to potem wygląda. Trasę mam rozplanowaną (ale przeważnie i tak nie trzymam się planu) wraz z wypisaniem ciekawych miejsc do zwiedzenia. Celem nadrzędnym jest malownicza miejscowość Fulpmes w Austrii oraz Lichtenstein. Dokładną trasę będę przesyłał zainteresowanym drogą mailową. Jeżeli chodzi o podróż przez Alpy to zaplanowałem trasę tak aby nie było morderczych podjazdów (dokładne dane również wyślę mailem). Myślę, że najważniejsze informacje przekazałem, a później będziemy się już dogadywać osobiście. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt mailowy, ponieważ tutaj bywam rzadko, a e-maila jestem w stanie sprawdzić codziennie. Wszystkie informacje co zabieram, jaki mam sprzęt, doświadczenie oraz co będzie potrzebne będę udzielał mailowo. Szczególnie chodzi mi o sprawy typu ubezpieczenie oraz informacje dotyczące nocowania w poszczególnych krajach. Z mojej strony to by było na tyle.

Pozdrawiam wszystkich podróżujących ;)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...