centerlock Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Czy można uzywać tarczy mocowanej na centerlock ale z innymi hamulcami ? Chcę kupić koło które ma tarczę mocowaną na centerlock. Gdy założę taką tarczę firmy shimano to czy będzie działać z zaciskiem i hamulcem innej firmy np. Magury ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Oczywiście. 1. Tarcza musi być tej samej wielkości co obecna (jeśli będzie większa lub mniejsza to czeka Cię wymiana adaptera) 2. Zacisk trzeba prawie na pewno od nowa ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
centerlock Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Oczywiście. 1. Tarcza musi być tej samej wielkości co obecna (jeśli będzie większa lub mniejsza to czeka Cię wymiana adaptera) 2. Zacisk trzeba prawie na pewno od nowa ustawić. Obecnie to nie mam żadnej tarczy i hamulców. Chcę kupić tylne koło które ma mocowanie tarczy centerlock. Czy zacisk też muszę kupować konkretnie pod wielkość tarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Zacisk do tarczy dopasowuje się adapterem, można założyć tarczę Shimano CL pod inny hamulec, ja dopasowałem do hamulca Avid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
centerlock Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 ja dopasowałem do hamulca Avid. A jaki masz konkretnie model Avida ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Konkretnie to żaden ... klamki od Juicy7 zacisk od Elixirów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
centerlock Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 klamki od Juicy7 zacisk od Elixirów I to działa ? Mozna mieszać tez klami z zaciskami ? Np. klami założę magury, a zacisk XTR ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Zauważ, że ja złożyłem z podzespołów jednej firmy, w dodatku z grupy o takim samym przeznaczeniu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 klami założę magury, a zacisk XTR ? Oba są na olej więc połączyć można. Jaki to będzie miało skutek? Nie wiem, trzeba to przetestować lub wydedukować/wyliczyć ze średnic tłoczków w obu hamulcach. Połączenie dwóch rożnych shimano, zazwyczaj kończy się całkiem przyzwoita praca hamulca. Ale jak było wspomniane, oba modele powinny być przeznaczone do takiej samej jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.