Gość BarteX88 Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 czy istnieje wogóle docieranie napędu ?? Mam bowiem nowiutkie korby, kasetę łańcuch i przerzutki. Czy powinienem najpierw jezdzic powoli i nie obciążać nowych komponentów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Czy powinienem najpierw jezdzic powoli i nie obciążać nowych komponentów ??Jak napęd dobrze pracuje to nie...A jak ma tendencję do przeskakiwania to traktuj go jakiś czas delikatnie, bo takie przeskakiwanie łańcucha bardzo koronki niszczy... Dziwne to trochę, ale coraz częściej słyszy się że nowy napęd źle pracuje... kiedyś to było nie do pomyślenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Jak napęd dobrze pracuje to nie... A jak ma tendencję do przeskakiwania to traktuj go jakiś czas delikatnie, bo takie przeskakiwanie łańcucha bardzo koronki niszczy... Dziwne to trochę, ale coraz częściej słyszy się że nowy napęd źle pracuje... kiedyś to było nie do pomyślenia... Ale u mnie wszystko gra, sprzęt chodzi wyśmienicie Tylko chodzi mi o to czy nie powinienem na razie obchodzic się z nim delikatnie, Np. przy podjazdach gdy maksymalnie naciskam na pedały czy mogę zmieniać dowolnie przerzutki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Np. przy podjazdach gdy maksymalnie naciskam na pedały czy mogę zmieniać dowolnie przerzutki ?? Ja mam taką zasadę, że nawet jak jadę pod górkę, wolę trochę jeszcze docisnąć na tym przełożeniu, zrobić króciutką przerwę w pedałowaniu, wrzucić kolejne przełożenie i jechać dalej. Nigdy nie zmieniam biegu przy pełnym nacisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Jak napęd dobrze pracuje to nie...A jak ma tendencję do przeskakiwania to traktuj go jakiś czas delikatnie, bo takie przeskakiwanie łańcucha bardzo koronki niszczy... Dziwne to trochę, ale coraz częściej słyszy się że nowy napęd źle pracuje... kiedyś to było nie do pomyślenia... Ale u mnie wszystko gra, sprzęt chodzi wyśmienicie Tylko chodzi mi o to czy nie powinienem na razie obchodzic się z nim delikatnie, Np. przy podjazdach gdy maksymalnie naciskam na pedały czy mogę zmieniać dowolnie przerzutki ??Więc odpowiedź jest zawarta w pierwszym zdaniu mojej poprzedniej wypowiedzi...A trzecie zdanie to tylko była taka (złota) myśl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Więc odpowiedź jest zawarta w pierwszym zdaniu mojej poprzedniej wypowiedzi... A trzecie zdanie to tylko była taka (złota) myśl... o.k dzienx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 5 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Zmieniać możesz przerzutki a nie "przerzutki" i to raczej nie podczas jazdy Zapewne biegi miałeś na myśli. A jak wszystko chodzi pięknie to nie ma co docierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.