No1knows Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witam. Do tej pory miałem V-brake. Planuje w tym tygodniu zakup 29er -ka fabrycznie wyposażonego w tarcze hydro BR-M395 - standardowo mają okładziny żywiczne . Ważę 95kg i jeżdżę bez względu na pogodę i to dość szybko w sumie po każdej nawierzchni. Czy sens zmieniać od razu okładziny na półmetaliczne lub spiekane i dobierać do nich odpowiednie tarcze? Mogę to jeszcze przed zakupem zrobić taniej - w rozliczeniu ze sklepem. Jeśli tak - to na jakie ? prosiłbym o linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GnX Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Tarczę niekoniecznie, ale klocki zakup metaliczne, oszczędzisz sobie nerwów tak jak ja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No1knows Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 No właśnie się noszę z zamiarem zakupu albo ACID albo ATTENTION - możesz polecić jakieś konkretne klocki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Lepiej by było jakbyś miał opcję zamiany hamulców, na BR-596/615. Zapytaj w sklepie, może akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No1knows Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Ale to musiałbym robić dopłatę - a za same klocki ew. tarcze nic bym nie dopłacał. Rower i tak z czasem będzie przebudowywany - korby i hamulce właśnie pójdą na 1 ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miner Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Skoro pójdą do wymiany z czasem to teraz najlepiej zmienić same klocki na metaliczne, tarcze zostawić takie jakie są i jeździć A potem zmienić całość na coś lepszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No1knows Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 No właśnie nie mogę znaleźć klocków na które mógłbym dokonać zamiany. W sklepie mam umowę że za to co przyniosę to mi zapłacą zabierając stare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 http://www.grawitacyjny.pl/p8003-klocki-hamulcowe-a2z-gold-metaliczne-shimano-deore-brm515m575m.html Takie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiljakistam Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Te klocki nie będą pasować do tych zacisków , to są klocki do shimano deore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Oj kamilku kamilku:) Zanim coś napiszesz, to najpierw sprawdź czy masz racje i nie wprowadzaj innych w błąd. Te klocki będą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmolo Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Żywiczne wcale nie są złe. Kup rower , pojezdzij 500 km i oceń. Ja ważę troche wiecej od ciebie, na poczatku mialem tez zywiczne ale w innych zaciskach. Jak sie zużyło to zmienilem wszystko. Na 596. Nie ładuj sie w koszta bez sensu. Tapatlknięte z Galaktycznej es czwórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Wytestuj, potem się zastanawiaj czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Nie ładuj sie w koszta bez sensu. Nie ładuje się w koszta, bo to sklep sponsoruje wymianę. Zmień klocki na metaliczne i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No1knows Napisano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Tak zrobię. Dziś było 30 km KPN w sumie po suchym i nie było tragedii. Zobaczymy co będzie jak zacznie padać deszcz.. w końcu wiosna idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklofan Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 mam takie same hamulce i nie mogę znaleźć klocków pasującychdo nich. Moglibyście mi coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Tam masz takie klocki, jak w BR-M486 i pochodne. Od siebie polecę spiekane Accent, warto, ale są drogie. Kup sobie metaliczne, jakie Ci odpowiadają cenowo i będzie ok. Zresztą ciut wyżej, jest post, jakie klocki pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklofan Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 kolego podasz mi konkretnie ktore to są klocki tego accenta? na pewno podejdą takie metaliczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 mam takie same hamulce i nie mogę znaleźć klocków pasującychdo nich. Moglibyście mi coś polecić? http://allegro.pl/klocki-a2z-polmetaliczne-shimano-deore-575-525-475-i4088960111.html To przykłada klocków - kształtu - kompatybilnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 tobo podał Ci dobrą opcję Accent to wydatek 50 zł za komplet na jedno koło, ale nigdy mnie nie zawiodły. Jednakże, jeśli nie jeździsz w błocie, wodzie itp, to metaliczne klocki są Ci zbędne. W zupełności wystarczą takie, jak podane wyżej. Ale link podeślę --> http://www.bikestacja.pl/pl/klocki-accent-spiekane-shimano-deore.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widawa Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 a będą te metaliczne klocki piszczeć że tak powiem przy deszczu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Tak. Większość klocków jęczy w deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Tutaj są ciekawe klocki http://sklep.mtb33.pl/klocki-hamulcowe/8-shimano-deore.html Tylko jeszcze ich nie testowałem i nie wiem jak działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi