MarcinKeja Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Witajcie Jestem na tym forum po raz pierwszy ale zachęcony tym że jest to największe forum rowerowe, może ktoś odpowie na moje pytanie, prośbę Po kilku latach jazdy odmówił mi posłuszeństwa mój stary Giant, i teraz planuje zakup nowego roweru którym będę dojeżdżał jak dotychczas po 25 km dziennie do pracy (głównie ścieżki rowerowe), ale chciałbym także pojeździć trochę po Jurze Kr-Cz czy skorzystać z niego podczas wyjazdów za miasto. Znalazłem w dosyć ciekawej cenie 795 zł Romet Rambler 4.0 którego parametry wydają mi się niezłe jak na tą cenę. Czy możecie coś powiedzieć na temat tego roweru? http://www.bikko.pl/rower-gorski-romet-rambler-4-0-2013.html Pozdrawiam Marcin
WaGiant Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 To słaby rower . Typowo rekreacyjny ,,góral " . Na dojazdy do pracy po ścieżkach rowerowych ma bezsensownie grube opony . Do jazdy w terenie ma z kolei słaby osprzęt - szczególnie chodzi mi o nakręcany wolnobieg . To słabe i mało wytrzymałe rozwiązanie , wynikające z niego 21 biegów też nie powala . Na forum jest temat o góralach do 1kzł http://www.forumrowerowe.org/topic/14497-1000zl-rower-mtb/ poczytaj , może tam coś znajdziesz . W tym Romecie fajna jest tylko cena ...... Ale żeby nie wpadać w przesadę - jeździć będzie . Pytanie jak długo .
Roonin Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Rower nie powala ale za te pieniądze nie ma co sie spoddziewać cudu, ale..... Romet jako producent ma dość dobry stosunek cena/jakość i pewnie za te pieniądze nic specjalnie lepszego nie znadziesz. Co do opon to jeśli chcesz tym rowerem pojechać gdzieś w teren to wcaale nie są za grube a jak się będą sprawdzać na ścieżce to to bardziej zależy od bieżnika niż grubosci. Jak znam rubenę to i tak pewnie w najblizszym czasie będziesz zmieniał na inne. Tak jak mówiłem, rower nie powala ale trudno tu się coś spodziewać za niecałe 800zł. Taki rekraacyjny ścieżkowiec.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.