crupez Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witam!! Szukam i szukam i nic konkretnego nie mogę znaleźć, ani na forum, ani na google... Jedynie jakieś szczątki informacji. Czy ktoś z Was może potwierdzić, że w tych kołach są typowe łożyska dostępne bez problemu w sklepie ?? Czy łożyska przód/tył są takie same ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 nie, nie są to typowe łożyska dostępne w sklepach, są to mavicowskie QRM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiomek Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 tutaj jest instrukcja: http://www.tech-mavic.com/tech-mavic/technical_manual/data/docs/themes/2_19.pdf piasta tylna ma np M40076, szukając w necie: http://www.mcconveycycles.com/store/product/13733/Mavic-6903-Hub-Bearings-X2-M40076/ czyli rozmiar 30x17 i grubość 7mm - trzeba poszukać, czy to typowe też zależy jaka oś Cie interesuje, bo widzę, że mają różne łożyska pod różne osie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 @up tiomek, bardzo mi pomgłeś, interesuje mnie wersja na QR 9mm z CenterLock. Dzięki ten instrukcji wiem, że to typowe łożyska ogólnodostępne w sklepach. Dzięki wielkie, poleciał punkcik. Cox zanim cokolwiek napiszesz upewnij się, że masz rację. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 16 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Nie ma czegoś takiego jak łożyska QRM, to handlowa nazwa mavick'a. We wszystkich mavickach jakie rozbierałem występowały typowe łożyska, jak zdejmiesz dekle powinien być widoczny nadruk z oznaczeniem rozmiaru, jeśli nie, to po prostu najlepiej wybić i zmierzyć. Rozbieranie: piasta przód i piasta tył, wyciąganie ośki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.